După zece ani de la semnarea contractului, proiectul "Vrancea Curată" ar putea să se prelungească şi anul viitor. Ce nou contract a fost scos la licitaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul este în întârziere
Proiectul este în întârziere

Proiectul "Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor" are o valoare de peste 40 de milioane de euro şi este finanţat de Uniunea Europeană.

Proiectul cu fonduri europene "Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor", cunoscut sub denumirea de "Vrancea Curată", este încă departe de finalizare. Consiliul Judeţean Vrancea a scos la licitaţie ”Fazarea proiectului Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Vrancea”, care vizează cheltuieli pentru publicitate, costuri care nu sunt eligibile, finanţarea fiind asigurată de la bugetul judeţului.

Contractul are o valoare estimată de 375.015 lei şi vizează, printre altele, realizarea de panouri temporare, autocolante, plăci definitive, realizarea paginii de internet referitoare la Proiectul ”Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Vrancea”, organizarea unei conferinţe de presă etc.

Consiliul Judeţean recunoaşte că acest proiect ar putea să nu fie finalizat în acest an, aşa cum a promis. "Durata contractului începe după darea ordinului de începere şi încetează la 31.12.2019 (data estimată de finalizare a Contractului de Finanţare), cu posibilitatea prelungirii termenului de finalizare", se arată în caietul de sarcini.

Proiectul cu fonduri europene "Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor" are o valoare de peste 40 de milioane de euro.  Încă de la început, în 2009, proiectul a pornit cu stângul, cu o întârziere de un an, după ce reprezentanţii Direcţiei de Finanţe Vrancea, în calitate de observatori, au ridicat obiecţii faţă de modul în care CJ a organizat licitaţia pentru studiile de fezabilitate. Acest lucru a determinat Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) să anuleze licitaţia. În următorii anii au mai avut loc proceduri de licitaţii contestate, ceea ce a dus la o întârziere în realizarea proiectului.

Realizarea Centrului de Management Integrat al Deşeurilor (CMID) Haret a presupus construirea unui depozit ecologic de deşeuri, construirea unei staţii de compostare, construirea unei staţii de sortare, construirea unei clădiri administrative, parcare, staţie de alimentare cu carburanţi.

Capacitatea totală de stocare a Centrului de Management Integrat al Deşeurilor (CMID) Haret va fi de 1,8 milioane metri cubi, iar durata de viaţă este estimată  la 26 de ani. În ceea ce priveşte Staţia de compostare, aceasta va avea o capacitate de 15.000 tone/an. Toate aceste construcţii se vor întinde pe o suprafaţă de aproximativ 2 hectare. Staţia de sortare de la Haret va permite sortarea diferitelor tipuri de deşeuri şi va contribui la atingerea obiectivelor privind reciclarea, asumate de România ca ţară membră a Uniunii Europene.

Se estimează ca aici să poată fi depozitate aproximativ 70.000 de tone de deşeuri.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite