Focşani

articolul anterior articolul urmator

Ecaterina Andronescu:  "Legea actuală a Educaţiei este un stufăriş chiar şi pentru cei care au o uşurinţă să citească legi"

7
15 Dec 2018 14:19:22
Autor: Borcea Stefan
Ecaterina Andronescu a fost la Focşani FOTO: Instituţia Prefectului
Ecaterina Andronescu a fost la Focşani FOTO: Instituţia Prefectului

Potrivit autorităţilor locale, ministrul a participa la inaugurarea oficială a bazei de practică a Colegiului Economic „M. Kogălniceanu“ din Focşani.

Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei Naţionale, s-a aflat vineri la Focşani, pentru câteva ore. Oficial, vizita a fost prilejuită de inaugurarea hotelului Colegiului Economic „M. Kogălniceanu“ din Focşani, care este finalizat de doi ani, hotel care devine bază de practică pentru  elevii specializaţi la profilurile Alimentaţie publică şi Turism.

Presa, cu o singură excepţie, nu a fost informată despre evenimentul la care au participat şefii judeţului, conducerea Inspectoratului Şcolar şi directorii unităţilor de învăţământ.

Ecaterina Andronescu le-a vorbit celor prezenţi despre viitorul şcolilor profesionale, dar şi despre o viitoare lege a Educaţiei. 

"Cred că trebuie să facem politici diferenţiate. Cei care sunt buni şi foarte buni să-i ajutăm să-şi crească performanţa, la ceilalţi trebuie să aplicăm alte politici educaţionale. Pentru că, spre exemplu, nu-mi imaginez că dumneavoastră trebuie să faceţi cursuri remediale ca să-i aduceţi pe elevii dumneavoastră la nivelul care se cere, dar în alte locuri acest lucru se impune încă de la clasele foarte mici...Ceea ce vă cer ca liceu cu performanţe bune este să mă ajutaţi să facem o lege bună a educaţiei, să promovăm această lege nouă. Legea pe care o avem a avut atâtea modificări, încât este un stufăriş încât şi cei care au o uşurinţă să citească legi se descurcă foarte greu. trebuie să gândim şi noi o lege care să ne ajute să stabilim întâi obiectivele, apoi pe obiective să facem reglajele pentru programa şcolară. Cred că trebuie să fie o lege a învăţământului preuniversitar, o lege a învăţământului universitar şi statulul cadrului didactic, pentru că după părerea mea, statutul cadrului didactic, prin faptul că are o lege de sine stătătoare, este de natură să creeze acest respect pe care societatea ar trebui să-l aibe faţă de profesor, cum avem statutul poliţistului, militarului şi aşa mai departe. Mi-aş dori ca în fiecare clasă să existe o tablă inteligentă şi pe băncile elevilor şi catedra profesorului un laptop dacă se poate, sau măcar o tabletă şi să încercăm să facem acest salt absolut necesar. Nu cred că este un lux", a spus Ecaterina Andronescu la Colegiul Economic "Mihail Kogălniceanu" din Focşani.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Stanila Ion
15.12.2018, 15:14:31

Ce uita sa spuna Abramburica e ca toti politrucii PSD pusi ministri si-au lasat urmele prostie lor in legea invatamantului, inclusiv ea...Sa vedem cum va scoate castanele din foc avand in vedere "minunile" facute de ea pe cand era ministru...

+1 (1 vot)
Galeriu Crestinu
15.12.2018, 17:00:56

Androneasca n-a facut decat sa perpetueze haosul din Invatamantul Romanesc de dupa 1989 care oricum era vai de mama lui dupa 50 de ani de comunism. Forte oculte doresc un popor needucat si usor de manipulat in Noua Ordine Mondiala. De ce nu s-a reintrodus ASTRONOMIA care se preda inainte de 1940...? Pe vremea aceea aveam un Invatamant performant - locul 10 in LUME.

mitrut
15.12.2018, 17:21:13

Marca inregistrata PSD!

costica cova
15.12.2018, 18:06:11

....așa este....este făcută de marțieni.....mama lor de extraterștrii...

Popa Pius
15.12.2018, 19:01:37

Băi ce s-a deșteptat asta in al 4-lea mandat. Sau abia acum a realizat ce legi a dat in celelalte 3 mandate?

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările