Focşani

articolul anterior articolul urmator

Evadatul de la Penitenciarul Focşani a fost prins cu ajutorul localnicilor. Femeia agresată de el este internată în spital

5
22 Sep 2019 15:53:42
Autor: Borcea Stefan
Vasilică Ciubotaru a fost prins după 32 de ore de căutări
Vasilică Ciubotaru a fost prins după 32 de ore de căutări

Vasilică Ciubotaru, evadat vineri de la un punct de lucru de lângă Focşani, fusese condamnat pentru violarea şi uciderea unei bătrâne şi ispăşea o pedeapsă de 22 de ani, din care a executat deja 14 ani.

Vasilică Ciubotaru, de 39 de ani, a fost prins la o stână din Vrancea, după 32 de ore, timp în care a fost căutat de aproape 200 de poliţişti, jandarmi, lucrători ai penitenciarului. Înainte să fie prins, evadatul a agresat o bătrână, pe care a încercat să o violeze şi a rănit-o cu un cuţit, femeia fiind internată în spital. 

Femeia şi-a sunat rudele, care au anunţat poliţia, iar în mai puţin de trei ore de la incident el a fost prins la o stână.

Sătenii au fost de mare ajutor oamenilor legii, oferindu-le informaţiile necesare capturării sale. Vasilică Ciubotaru nu a opus rezistenţă şi se pare că a avut cel puţin doi complici care l-au ajutat pe parcursul celor peste 30 de ore de libertate.  Acesta le-a declarat poliţiştilor că banii găsiţi asupra sa, 180 de lei, provin din vânzarea unei drujbe pe care a găsit-o într-o casă părăsită şi că nu a agresat nicio bătrână. Asupra sa se afla şi un telefon mobil, despre care a  spus că l-a găsit pe drum, dar şi sticle de băuturi alcoolice. Victima agresiunii sale va povesti cu siguranţă poliţiştilor calvarul prin care a trecut.

Vasilică Ciubotaru a fost condamnat pentru omor şi ispăşea o pedeapsă de 22 de ani, din care a executat 14. Pentru fapta sa, el va primi un spor de pedeapsă.

"În legătură cu fapta săvârşită va fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani. De asemenea, pentru persoana condamnată se va declanşa procedura disciplinară şi, în funcţie de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale. Având în vedere faptul că părăsirea punctului de lucru este asimilată evadării, menţionăm că aceasta se pedepseşte conform prevederilor art. 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani", potrivit cms. şef de de poliţie penitenciară, Georgeta Gură, purtător de cuvânt al Penitenciarului Focşani. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Argon Litium
22.09.2019, 16:32:41

Romania Tara Violatoriilor Liberi

+2 (4 voturi)
M Costi
22.09.2019, 17:09:17

Gazosule ( sanchi , o clona a lui Radu Mircea !) , ai perfecta dreptate , romanii au inventat violul si tot ei l-au perfectionat , doar in Romania s-a auzit vreodata de asa ceva ! (ti-au trecut fisurile anale de la ultimul viol ? ) Insa ai uitat sa pui ceva si de Draknea si TuDorel ! Ce facem , ori suntem propagandisti , ori nu mai suntem ? ( sa nu treci pe la casierie saptamana viitoare , n-ai de ce... !)

-4 (4 voturi)
Ovidiu Olariu
22.09.2019, 17:42:14

In loc sa comenteze cazul mentionat mai sus, Costi redevine acelasi propagandist idiot aflat in slujba PSD ! Asta il doare pe troglodit: ca autorul anteriorului comentariu "a uitat sa [s]puna ceva si de Draknea si TuDorel" ! Referitor la criminalul care a evadat, avand in vedere ca a avut o noua tentativa de viol si de crima (a atacat o batrana cu un cutit !), ar fi de dorit ca, la pedeapsa anterioara, instanta sa ii mai dea ticalosului inca vreo 15-20 de ani pentru faptele savarsite dupa evadare (tentativa de viol si crima, plus evadare !). Apropo, Costache, nu esti de parere ca asemenea ticalosi trebuie lasat sa putrezeasca in puscarie ? P.S. Daca treaba cu casieria functioneaza, nu am nimic impotriva daca ii acorzi prioritate si daca numai dupa aceea iesi din nou pe interval !

+4 (4 voturi)
Stefan din Nord
22.09.2019, 18:03:01

Dementul ala de judecator sau de ce-o fi ce a hotarat ca gibonul violator si criminal sa lucreze in regim semi-deschis sa plateasca despagubiri serioase femeii agresate ce era cat pe ce sa fie violata .

+1 (1 vot)
Aurelu Flogea
22.09.2019, 19:25:05

Scrie si asta 10 carti si iese dupa 2-3 ani.

+1 (1 vot)