Federaţia Agricultorilor „Fermierul” a lansat la Năruja conferinţa locală „Împreună pentru dezvoltarea dialogului social în România”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul este finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Confederaţia Sindicală Meridian, împreună cu Federaţia Agricultorilor „Fermierul", au derulat la Năruja conferinţa locală din cadrul Proiectului "Împreună pentru dezvoltarea dialogului social în România".

La eveniment au participat fermieri din această zonă, întâlnirea având loc în contextul noii abordări a dialogului social în societatea românească şi a conştientizării tuturor ţăranilor fermieri asupra formelor asociative, fie că sunt asociaţii, cooperative, grupuri de producători sau întreprinderi familiale, ca singure mijloace cu reale avantaje pentru membrii asociaţi.

image

Conferinţa a avut loc la Ocolul Silvic din Năruja, printre cei care au luat cuvântul numărându-se Ginu Toma, directorul de proiect al Federaţiei Fermierul, Costel Ichim, preşedintele PROPACT Vrancea, Valentin Popa, preşedintele obştei Năruja, Ion Roman, preşedintele IMM Vrancea, invitat special la eveniment fiind Ştefan Drăgan, consilier în Ministerul Agriculturii.

image

„Întâlnirile avute în ultimii ani cu partenerii noştri sociali din Europa, la nivelul Parlamentului European şi nu numai, ne-au învăţat pe toţi o lecţie importantă: forma tradiţională de proprietate ţărănească şi o organizare şi administrare locală de model european, împreună cu programele de finanţare şi investiţii din fonduri social europene şi/sau naţionale, reprezintă singura opţiune viabilă pentru îndeplinirea şi respectarea dezideratelor europene de dezvoltare eco-sustenabilă şi de creştere şi conservare a bio-diversităţii.Micul fermier reprezintă unitatea de dezvoltare organizaţională a agriculturii tradiţionale româneşti. Micul fermier se confruntă cu criza financiară, costurile mari de producţie, competiţia neloială a importurilor de produse similare industrializate, lipsa accesului la pieţe de desfacere, preţuri de vânzare impuse de procesatori şi nereglementate de minister care nu acoperă cheltuielile, inconveniente legate de transport ş.a. Asocierea fermierilor prezintă avantaje multiple. Un sistem modern de asociere este capabil să ofere soluţii concrete problemelor cu care se confruntă agricultura României şi a ţăranului", a precizat Ginu Toma, directorul de proiect al Federaţiei Agricultorilor „Fermierul".

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite