Focşani

articolul anterior articolul urmator

Focar de COVID-19 la Primăria Focşani. Viceprimarul şi încă un angajat, confirmaţi pozitiv

0
29 Jul 2020 16:34:24
Autor: Costel Crangan
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Alte şase persoane din cadrul instituţiei, care au intrat în contact cu cei infectaţi, au fost izolate la domiciliu. Informaţiile au fost confirmate de primarul municipiului Focşani.

Focar de COVID-19 la primărie din Focşani. Viceprimarul municipiului Focşani şi un angajat al municipalităţii au fost confirmaţi pozitiv la testul pentru coronavirus, iar alte şase persoane din cadrul primăriei, care au intrat în contact direct cu aceştia, sunt în autoizolare la domiciliu, potrivit primarului Cristi Valentin Misăilă.

„La acest moment, avem două cazuri declarate pozitiv la testul pentru COVID-19 în cadrul primăriei Focşani, domnul viceprimar şi o colegă de la personal. Patru persoane de la biroul personal, care au fost contacţi direcţi ai colegei lor, sunt în izolare la domiciliu. Tot în izolare sunt şi secretara şi şoferul domnului viceprimar. La primărie au fost luate toate măsurile de protecţie pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, am făcut igienizare în fiecare zi şi vom face şi în continuare. De asemenea, s-a restricţionat accesul publicului în primărie. Toate activităţile de relaţii cu publicul se desfăşoară doar la birourile din holul primăriei”, a declarat primarul Cristi Misăilă.

În cursul zilei de joi, DSP Vrancea urmează să facă o anchetă epidemiologică în primărie şi să testeze contacţii direcţi ai persoanelor declarate pozitiv. În Primăria Focşani lucrează un număr de 132 de angajaţi. 

Interesant este că Primăria Focşani a achiziţionat 1.500 de kituri de testare pentru COVID-19, pe care le-a donat Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea pentru testarea cu precădere a cadrelor MAI şi a funcţionarilor publici care intră în contact cu cetăţenii.

Conform primarului Cristi Misăilă, nu se ştie deocamdată dacă şi cum au fost folosite aceste kituri de testare. „Am solicitat DSP Vrancea, de două ori chiar, să ne comunice dacă le-au folosit şi cum le-au folosit. Nu am primit niciun răspuns, nu ştim ce s-a întâmplat cu aceste teste", susţine edilul.

Vă mai recomandăm şi:

Sfatul anti-COVID al părintelui Calistrat: „Dimineaţa, după ce luăm aghiasmă şi anaforă, ne clătim gâtul cu ţuicuţă”

„Premiantele“ în gestionarea crizei COVID-19 au probleme. Care sunt cauzele

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările