Focşani

articolul anterior articolul urmator

Focşăneanul care a făcut de râs primăria, după ce a deszăpezit singur o stradă

59
28 Jan 2014 19:37:44
Autor: Borcea Stefan
Emanuel Gongu a deszăpezit strada pe care locuieşte
Emanuel Gongu a deszăpezit strada pe care locuieşte

Supărat la culme pe reacţia autorităţilor, care nu au băgat nicio lamă pe strada pe care locuieşte, Emanuel Gongu a deszăpezit singur artera.

Emanuel Gongu, în vârstă de 35 de ani, este un tânăr întreprinzător din municipiul Focşani care în urmă cu doi ani a reuşit să-şi împlinească un vis frumos, de a-şi construi o casă pe pământ într-un cartier al oraşului, după ce ani de zile a fost prizonierul traiului în comun la bloc.

Nu şi-a imaginat însă că autorităţile locale pot fi însă atât de indolente atunci când trebuie să lucreze în sprijinul cetăţenilor plătitori de taxe şi impozite.

Emanuel Gongu locuieşte pe strada Militari din Focşani, care numără aproximativ 200 de case, o stradă care, ca multe altele, nu a beneficiat de atenţia edililor în aceste zile, când zăpada a căzut în cantităţi destul de mari în oraş. De altfel, pe reţelele de socializare sute de focşăneni şi-au arătat indignarea de modul cum au fost trataţi de autorităţi în problema deszăpezirii.

Autorităţile nu l-au băgat în seamă

„Nu am deranjat duminică pe nimeni, pentru că m-am gândit că prioritate au bulevardele mari şi abia apoi se va interveni pe străzi.Însă luni, după ce am citit declaraţiile viceprimarului, care se lăuda că a intrat pe toate străzile, am sunat la primărie să semnalez că pe strada unde locuiesc nu s-a intervenit în nici un fel, mai ales că de duminică după-amiaza nici nu a mai nins. Mi s-a dat la un număr de telefon la care nu mi-a răspuns nimeni. Am mai revenit cu alte două telefoane în cursul zilei, dar în afară de promisiuni verbale, nimic concret”, ne-a spus Emilian Gongu despre încercările sale de a contacta autorităţile.

Dându-şi seama că nu are cu cine sta de vorbă, dar gândindu-se şi la eventuale consecinţe nefaste care ar putea apărea, în special medicale, din cauza faptului că pe stradă nu poate intra nici măcar o ambulanţă, focşăneanul a decis să dea o palmă municipalităţii, deszăpezind singur artera pe care locuieşte.

A îndepărtat zăpada de pe 500 de metri pătraţi

„Când eşti abandonat de autorităţile locale, care încasează milioane de euro, te gândeşti cum să faci investiţii inteligente pe care te poţi baza. Mi-am cumpărat cu ceva vreme în urmă o mini-freză de zăpadă, pe benzină, în patru cilindri, pentru gospodăria proprie, care m-a costat 3300 de lei. Am pus patru litri de benzină în ea şi luni seara am îndepărtat zăpada de pe toată strada, astfel încât să poată circula o maşină. Cu multă energie şi voinţă, în două ore am deszăpezit singur 500 de metri pătraţi din stradă. Şi bine am făcut, pentru că marţi dimineaţă un vecin avea copilul bolnav şi a putut pleca la spital”, ne-a declarat Emilian Gongu.

Acesta consideră că dacă primăria ar investi în utilaje ca al său ar ieşi mult mai ieftin cu deszăpezirea, dar va avea străzi şi trotuare curate.

Pentru isprava sa, dar şi pentru faptul că a reuşit să facă de râs primăria, focşăneanul cu spirit de iniţiativă s-a ales cu felicitări de la vecini.

Conducerea Primăriei Focşani a evitat subiectul, însă purtătorul de cuvânt al municipalităţii s-a limitat să ne spună că în Focşani se acţionează de duminică cu 100 de utilaje, dar şi cu forţe umane pentru degajarea zăpezii.

Mai puteţi citi:

Utilajele angajate de Primăria Focşani pentru deszăpezire „înzăpezesc” oraşul

FOTO VIDEO Oraşul Focşani, paralizat de zăpadă. Primăria a intervenit doar pe bulevardele principale


 

Foto

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

59 Comentarii

Sky Silver
28.01.2014, 21:08:22

Are toata stima mea!Ar trebui sa se trezeasca mai multi oameni si sa inteleaga ca in tara asta trebuie sa te descurci singur.

+21 (27 voturi)
Kvasi Inteligentul
28.01.2014, 21:40:51

Amice, se încasează biruri enorme procentual tocmai ca să beneficiem de servicii precum curățarea zăpezii când ninge. Eu îmi deszăpezesc trotuarul din fața casei să nu cadă trecătorii, dar de ce ar trebui să fac și munca PLĂTITĂ a altcuiva???

+12 (20 voturi)
observator
28.01.2014, 21:22:21

Sa fie sanatos. Ar fi curios sa se faca un calcul cit l-a costat pe metru patrat si sa se compare cu preturile practicate de drumari. Ar fi foarte interesant cit a luat firma de dezapezire pe metru patrat. (am vedea si am intelege multe)

+19 (23 voturi)
Utilizator Adevărul
28.01.2014, 21:32:56

Comentariu considerat abuziv.

Tudorache George
28.01.2014, 21:41:10

observator, daca omu` a zis ca a deszapezit 500 de metri patrati cu 4 litri de benzina..Cine vrei sa ti faca calculul? :D Sau citim printre randuri articolele..

+9 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (59)

Modifică Setările