Focşani: Munţi de deşeuri printre blocuri/Vezi cine e de vină că unele cartiere s-au transformat în rampe de gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii blocurilor de pe strada Leopoldina Bălănuţă fac slalom printre resturile rămase de la toaletarea copacilor. O parte dintre locatari a depozitat însă, tot printre blocuri, şi gunoi menajer dar şi câţiva saci cu moloz, rezultat din curăţenia din apartamente.

Locatarii blocurilor de pe strada Leopoldina Bălănuţă se plâng că stau de săptămâni întregi cu gunoaiele în faţa geamului.

Mai exact, este vorba despre resturile lăsate de lucrătorii de la Direcţia de Dezvoltare şi Servicii Publice după toaletarea copacilor, dar şi de gunoiul menajer şi sacii plini cu moloz depozitaţi în parcarea dintre blocuri chiar de o parte din localnici.

"Am chemat de atâtea ori maşina de la CUP şi nu vine să le ridice. Dacă vine căldura va fi vai şi amar de noi că vor fi emanate de aici tot felul de mirosuri urâte, copiii se pot îmbolnăvi că ei se joacă aici", ne-a spus Costel David, unul dintre locatari.

Molozul se ridică contracost

Gunoiul abandonat printre blocuri este o pată de ruşine pentru cartier, mai ales în ochii celor aflaţi în trecere prin oraş. "E foartă multă mizerie pe aici, nici la ţară, de unde sunt eu, nu am văzut aşa ceva. Acolo vine mereu maşina să ridice gunoiul", spune Gheorghe Căpăţână (69 ani), din comuna Mera.

Ce nu ştiu localnicii însă este faptul că sacii cu moloz pot fi ridicaţi doar contracost, în baza unui contract. Pentru fiecare metru cub de moloz ridicat, proprietarul trebuie să plătească 70 de lei.

„Cei care au de aruncat astfel de deşeuri trebuie să vină la noi să facă un contract şi noi mergem şi ridicăm gunoiul. În rest, noi nu suntem responsabili de gunoiul aruncat pe străzi, ci doar pentru ce este aruncat în pubele, gunoiul menajer. Doar pentru acest lucru avem contract cu locatarii de la blocuri", ne-a declarat şi Viorel Profiroiu, directorul CUP - Salubritate.

Amenda pentru depozitarea molozului în locuri improprii este între 2.000 şi 2.500 lei de persoană. Însă cum nu pot fi identificate uşor persoanele care aruncă molozul şi bucăţile de gresie de care vor să scape după finalizarea curăţeniei şi a modernizărilor în apartament, cei care se văd nevoiţi să ridice până la urmă deşeurile sunt lucrătorii de la Direcţia de Dezvoltare şi Servicii Publice.

„Pentru strada Leopoldina Bălănuţă, sincer, nu avem nicio sesizare. Vom verifica! Au fost date câteva amenzi dar este foarte greu să identifici persoanele care au aruncat molozul", spune Neculai Vlăsceanu, purtătorul de cuvânt de la Direcţia de Dezvoltare şi Servicii Publice Focşani.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite