Focşani

articolul anterior articolul urmator

Focşani: O treime dintre apartamente, fără datorii

0
17 Feb 2011 08:52:25
Autor: Stefan Borcea
Valter Popescu mai pune de o debranşare. Foto: Şt.B.
Valter Popescu mai pune de o debranşare. Foto: Şt.B.

Închiderea robinetului la gaze către centrala termică a oraşului, pentru al treilea an consecutiv, în plină iarnă, din cauza datoriei de 5,4 milioane de lei pe care ENET o are la Gaz de Suez, l-a supărat rău de tot pe directorul Valter Popescu, care promite o nouă ofensivă împotriva asociaţiilor rău platnice.

Acesta este decis să treacă din nou la debranşări, aşa cum s-a întâmplat şi în toamna anului trecut pentru o perioadă de o lună, când peste o sută de asociaţii au fost tăiate de la căldură.


Dintr-o statistică făcută de ENET, rezultă că doar o treime dintre prorietarii de apartamente sunt cu plata facturilor la zi.


„Aproximativ 30 % din totalul apartamentelor care se alimentează de la sistemul centralizat sunt cu plăţile la zi. Tocmai din acest motiv nu am trecut, deocamdată, la sistarea furnizării căldurii, pentru a nu crea nemulţumiri cetăţenilor buni platnici. Vom fi însă nevoiţi să luăm măsuri întrucât furnizarea căldurii pe păcură creează pierderi financiare însemnate, dar şi probleme de funcţionare a centralei", precizează Valter Popescu.


Potrivit acestuia, în momentul de faţă se află în instanţă peste 400 de dosare prin care au fost chemaţi în judecată proprietarii cu datorii mari la ENET, alte 150 de dosare fiind în pregătire.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările