Focşani

articolul anterior articolul urmator

Focşani:Cursele în judeţ au fost anulate de ninsoare

0
20 Dec 2009 11:07:04
Autor: adevarul
Călătorii au aşteptat zadarnic cu bagajele în autogară
Călătorii au aşteptat zadarnic cu bagajele în autogară

Zeci de oameni au fost nevoiţi să îşi găsească cazare în Focşani pentru câteva zile.După ce două zile nu s-a circulat deloc, astăzi dimineaţă restricţia privea doar microbuzele către Tulcea şi restul localităţilor din Vrancea.

Sute de persoane aşteptau astăzi zadarnic în Autogara Focşani să sosească microbuzele. Deşi li s-a comunicat că o parte din cursele către judeţele vecine dar şi câteva trasee intrajudeţene au fost suspendate din cauza zăpezii, oamenii trăgeau speranţe că şoferii vor reveni asupra deciziei.

Aproape o treime din cursele de la Autogară au fost suspendate încă de acum trei zile pentru că maşinile nu s-au mai întors de la celălalt capăt de linie.

„Unii au rămas împotmoliţi în zăpadă, altora le-a fost frică să mai vină. Interesul este să se circule pentru că şi ei pierd bani dar până nu încetează ninsoarea nu se va reveni asupra curselor. Noi avem o maşină care a plecat dimineaţă către Vulturu şi nu s-a mai întors", ne-a declarat Dănuţ Ilaş, operator la dispeceratul autogării.

Taxiul, ocazia sau cazarea la hotel

Zeci de persoane au rămas în aceste zile pe drumuri în municipiul Focşani întrucât nu au avut mijloc de transport să ajungă acasă. În cele mai multe cazuri nu există şi o rută de cale ferată către localitatea lor de domiciliu.

Cei care au mai avut ceva bani la ei, şi-au plătit cazare la hotel. Alţii au stat pe capul rudelor iar care s-au încumetat, au luat taxiul pe o distanţă de 30 de km, cu preţ ca pentru un drum până la Bucureşti.

„Noi stăm în Focşani de trei zile la o cunoştinţă dar nu ne mai poate ţine nici ea. Mâncare nu mai avem. În fiecare zi am venit aici în autogară cu copilul în frig sperând că se vor relua cursele. Acum dăm ultimii bani, 60 de lei pe taxi, cât pe un drum până la Bucureşti. Asta în speranţa că nu vom rămâne înzăpeziţi", ne-a spus Anca Sima din comuna Mărtineşti.

După ce au aşteptat ore întregi pe peron în frig, călătorii care nu au avut destui bani în buzunar pentru a lua taxiul, au recurs la maşinile de ocazie.

„Eu am zis să stau aici că poate va veni microbuzul. Stau de două ore dar acum mă car cu toate bagajele la pasarelă la ieşire din oraş poate prind o maşină de ocazie până la Mihălceni pentru că nu am unde să stau în Focşani. Bani nu am la mine, nu are cine să îmi dea şi îmi mor animalele de foame acasă", ne-a spus şi Tasica Dobre.

Se circulă în condiţii de iarnă

Pe drumul naţional 23 B, Măicăneşti - Ciorăşti se circulă pe un singur fir. Artera a fost blocată complet timp de şase zile din cauza troienelor de trei metri, autorităţile nereuşind să o deszăpezească nici măcar pentru a permite circulaţia vehiculelor mici.

După primele ninsori, 11 persoane rămase blocate în patru maşini, la Ciorăşti, au fost scoase din zăpadă cu ajutorul unei wole aduse special de la Bacău.

De asemenea drumul judeţean 202 F rămâne şi astăzi închis pe porţiunea Băleşti - Mihălceni însă toate persoanele blocate în zăpadă au fost salvate de autorităţi cu maşinile armatei.

Reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă atrag atenţia că pe toate drumurile naţionale şi judeţene din judeţ se circulă în condiţii de iarnă.


12 curse au fost suspendate

Astăzi erau anulate următoarele microbuze: Focşani - Tulcea; Focşani - Sihlea; Focşani - Tâmboieşti; Focşani - Coroteni; Focşani - Vintileasca; Focşani - Băleşti; Focşani - Tercheşti; Focşani - Mărtineşti; Focşani - Ciorăştii Mari; Focşani - Maluri; Focşani - Râmniceni; Focşani - Vadu Roşca iar traseul Focşani - Brăila a fost deviat de la ruta obişnuită prin comuna Tătăranu prin Năneşti cu ocol de 20 de km;

Nici trenurile nu mai reprezintă o variantă pentru cei care vor să călătorească în judeţele vecine. Trenul Intercity de pe ruta Bacău - Bucureşti Nord, cu oprire în Focşani la ora 12.07 a fost anulat pentru ultimele două zile iar pe alte rute au fost înregistrate întârzieri de o oră.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările