Focşani

articolul anterior articolul urmator

Fostul consilier prezidenţial George Scutaru, fiul consilierei judeţene PNL Vrancea Anişoara Aioanei, trimis în judecată de DNA

0
28 Sep 2015 18:06:44
Autor: Borcea Stefan
George Scutaru, originar din Vrancea, a fost trimis ]n judecat[
George Scutaru, originar din Vrancea, a fost trimis ]n judecat[

Fost deputat de Buzău, dar şi fost consilier al preşedintelui Klaus Iohannis pe probleme de securitate, George Scutaru  a fost trimis astăzi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Potrivit DNA, Scutaru este acuzat de spălare de bani. În prezent, acesta se află sub control judiciar. El a fost trimis în judecată împreună cu alte două persoane, respectiv Dan Motreanu, şi Ana Maria Schaer, învinuiţi de aceleaşi fapte.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

"În cursul anului 2008, o persoană cu funcţie de conducere în administraţia locală – denunţător în prezenta cauză - a pretins şi primit de la o altă persoană suma de aproximativ 1 milion euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acestuia din urmă în demersurile de punere în posesie cu suprafeţe de teren aflate pe raza municipiului Buzău.
Din suma de 700.000 euro, bani primiţi efectiv de persoana denunţătoare, aceasta le-a remis inculpaţilor Scutaru George-Adrian şi Motreanu Dan Ştefan, sumele de 170.000 euro, respectiv 250.000 euro, conform unei înţelegeri anterioare. Ambele sume au fost date în acelaşi scop, respectiv pentru finanţarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale şi generale), a candidaţilor partidului din care fac parte cele două persoane ultim menţionate.

Pentru a disimula provenienţa acestor sume de bani, inculpaţii Scutaru George-Adrian, Motreanu Dan Ştefan şi Schaer Ana Maria au iniţiat un mecanism financiar fictiv, folosindu-se de documente justificative ce nu corespund realităţii, prin care suma de 1.213.085 lei a fost transferată, în mai multe tranşe, din contul societăţii administrată de către aceasta din urmă către o firmă care a produs articole de vestimentaţie folosite ca materiale în campania electorală.

În cauză, faţă de toţi cei trei inculpaţi, a fost dispusă măsura sechestrului asigurator şi poprire asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în proprietatea inculpaţilor, până la concurenţa sumei de 1.213.090 lei, sumă care a fost efectiv plătită firmei producătoare a materialelor electorale".

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările