Focşani

articolul anterior articolul urmator

FOTO Focşăneanul Mihai Panaitescu  a revoluţionat designul auto

0
17 Apr 2013 08:59:34
Autor: Borcea Stefan
Mihai Panaitescu este un nume cunoscut în lumea designului auto
Mihai Panaitescu este un nume cunoscut în lumea designului auto

În vârstă de 26 de ani, focşăneanul Mihai Panaitescu este cel mai titrat român în domeniul designului auto, el punându-şi amprenta asupra modelelor scoase de companii precum Peugeot, Maserati sau Lotus.

Mihai Panaitescu este un nume cunoscut în industria designului auto, în ciuda tinereţii sale, reuşind să uimească pe toată lumea, când a câştigat primul loc la Peugeot Design, una dintre cele mai importante competiţii din lume în domeniu.

Povestea de succes a lui Mihai a început în urmă cu 8 ani, când după ce a absolvit Liceul de Arte „Gh. Tattarescu" din Focşani a mers să studieze Design Industrial la Bucureşti.

„Eu sunt pasionat de designul auto încă de mic. Este meseria pe care am vrut să o fac pentru că îmi plăceau maşinile şi eram înebunit să desenez tot felul de modele. La Bucureşti, am studiat designul industrial timp de un an, dar mi-am dat seama că nu este ceea ce-mi doream şi am aplicat pentru burse în străinătate", povesteşte designerul focşănean.

Admis cu notă maximă la Institutul European de Design de la Torino, unde a studiat timp de doi ani, Mihai Panaitescu a intrat repede în atenţia lumii, modelul „Flux" creat de el pentru celebra uzină Peugeot obţinând marele premiu al concursului.

A lucrat pentru Peugeot, Maserati, Lotus

Tot în Italia a fost implicat în proiectul privind temele stilistice pentru viitoarele modele Maserati, bifând şi o perioadă de stagiu de câteva luni la Tokyo, la celebra companie japoneză Toyota.

Tânărul spune că în meseria sa, pe lângă calitatea grafică şi caracterul inovator al lucrărilor sale, contează foarte mult şi inspiraţia, pe care şi-o ia din tot ceea ce-l înconjoară.

Munca la companie îi ocupă aproape tot timpul, dar spune că şi satisfacţiile sunt pe măsură, atât cele profesionale, dar şi cele materiale.


 

Foto

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările