Focşani

articolul anterior articolul urmator

FOTO Noul număr al revistei Colegiului "Al. I. Cuza", lansat cu ocazia împlinirii a 130 de ani de existenţă a liceului

0
23 Jan 2019 09:46:20
Autor: Borcea Stefan
Prof. Livia Marcu şi una dintre elevele care au contribuit la revistă
Prof. Livia Marcu şi una dintre elevele care au contribuit la revistă

La Colegiul Naţional Al.I.Cuza, Focşani a fost lansat un nou număr al revistei "Context", coordonată de prof. dr Livia Silvia Marcu.

 În biblioteca şcolii au fost prezenţi, alături de conducerea şcolii, invitaţii speciali,  Margareta Tătăruş, directoare a Bibliotecii Judeţene "Duiliu Zamfirescu" din Focşani şi scriitorul Culiţă Ioan Uşurelu, redactor şef al revistei "Salonul literar".

Dincolo de prezentarea noului număr al revistei, elevii, profesorii şi invitaţii i-au putut cunoaşte şi pe autorii articolelor şi chiar asculta, în lectura autorilor, câteva dintre textele publicate.

„Dacă şcoala ar fi o cetate, atunci am şti sigur că ne apără de tot ce este rău. Însă am crede că viaţa adevărată este un tărâm îndepărtat, inaccesibil.  Şcoala este lumea însăşi, este Dor de cuvânt, este spaţiul potrivit pentru a trăi experienţe care fac din avatarurile adolescenţei nebănuite confirmări ale bucuriei de a fi. Ieri, azi, mâine reprezintă o pânză a Penelopei pe care Ei, ,,pe valuri, în picioare” (Re)cunosc devenirea.  Texte şi metatexte ţes binele, frumosul, adevărul, ascund voci, zâmbete, idei primite de la oameni- meşteşugari ai destinelor. Construct magic, omul încarcă existenţa cu sens; o face vie si adevărată, căci este amintire, cunoaştere şi speranţă. Cu toate acestea, dincolo de zbor ori popas, fiecare va întoarce un gând către şcoala-lume, ITACA. 130 de ani de existenţă înseamnă pentru Colegiul Naţional ,,Alexandru Ioan Cuza” garanţia experienţei, a excelenţei, a bucuriei de a dărui lumii oameni deplini”, a menţionat doamna profesoară Livia Silvia Marcu în prezentarea făcută

Noul număr al revistei „ Context” a fost lansat cu ocazia sărbătoririi a 130 de ani de existenţă a Colegiului Naţional „ Al.I.Cuza”, Focşani.


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările