FOTO Cine sunt românii care pleacă în aventura vieţii lor, peste Atlantic, pentru a salva copiii cu autism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrii echipajului românesc FOTO: Facebook Adrian Vîrlan
Membrii echipajului românesc FOTO: Facebook Adrian Vîrlan

Aurelian Bazgu, Adrian Vîrlan, Răzvan Neagu, Sorin Sanda, Alina Bazgu, Daniel Durigo şi Daniela Bololoi sunt cei 7 membri ai echipajului care pornesc într-o aventură unică pentru copiii cu autism: "2700 de mile pentru 2700 ore de terapie" la bordul velierului Andrew (Elan 434).


De 31 de ani, Atlantic Rally for Cruising (ARC) reprezintă o provocare pentru foarte mulţi navigatori.  Concursul atrage în fiecare an în jur de 300 de ambarcaţiuni şi peste 1.500 de aventurieri care îşi propun să traverseze Oceanul Atlantic pe vele într-o cursă de 2.700 mile marine , respectiv aproximativ 5.000 km.

Anul acesta, în premieră, la concurs participă şi o ambarcaţiune românească, echipajul fiind format din şapte persoane.

Este vorba despre Adrian Vîrlan, care este căpitanul echipei, Aurelian Bazgu, proprietarul ambarcatiunii, Sorin Sanda, psihologul Daniela Bololoi, Alina Bazgu, Neagu Răzvan Mircea şi Daniel Durigo vor pleca duminică, 19 noiembrie, la ora 15.00 pe velierul Andrew, plecând din Gran Canaria-Spania până la Santa Lucia, în Caraibe.

Traversarea Atlanticului va dura trei săptămâni. Dacă pentru ceilalţi concurenţi concursul reprezintă un mijloc de a-şi testa limitele, aventura românilor are ca scop ajutorarea copiilor cu autism.

Cum aminteam, traseul are 2.700 de mile şi  cei şapte români donează fiecare milă parcursă pentru 2.700 de ore de terapie pentru copiii cu autism.

”Traversarea va fi în jur de 20-21 zile, preconizăm noi, în funcţie de condiţiile atmosferice, vânt, furtuni. Riscuri vor fi, dar sunt atenuate de disciplina si mijloacele de siguranţă la bord. Tot pentru a elimina  oboseala şi stresul, fiecare va avea rolul lui pe ambarcaţiune, vom face carturi câte doi, în timp ce ceilalţi fac diverse activităţi, citesc, gătesc, pescuiesc, precum şi diferite jocuri marinăreşti”, spune Adrian Vîrlan, căpitanul echipajului, originar din Vrancea, care lucrează în domeniul IT.

Pentru această cursă, echipajul a avut anterior zeci de ore de pregătire, participarea la workshop-uri tehnice organizate de ARC şi cunoaşterea celorlalte echipaje.

La bordul navei se află şi psihologul Daniela Bololoi, care va lupta în această cursă pentru fiul ei, diagnosticat cu tulburări de spectru autist, TSA.

"M-am „trezit” într-o prăpastie în 2009 când Mălin a fost diagnosticat cu TSA. Uitându-mă în urmă îmi dau seama că am decis să urc, să mă agăţ de situaţii şi de întâlniri, să-i trag şi pe alţii după mine, să trăiesc cea mai intensă perioadă din viaţa mea. 7 ani de Help Autism. A fost un urcuş presărat cu multe reuşite: 5 centre de terapie deschise, multe premii, recunoaştere şi recunoştinţă. Dintre toate, cele mai preţioase realizări rămân: un alt destin pentru fiul meu, o altă copilărie pentru alţi 500 de copii pe care i-am ghidat în drumul terapeutic. Trăiesc în prezent, viitorul pentru mine este o viziune, iar trecutul o experienţă", scrie Daniela Bololoi, care a decis să-şi împărtăşească experienţa pe www.danielabololoi.ro.

Tot online, pe pagina de internet, se pot face şi donaţii.

velier andrew


În urma aventurii lor, românii speră să strângă 100.000 de euro pentru aproape 500 de copii care au nevoie de tratament.

Practic, fondurile vor fi strânse în cadrul unei acţiuni prin care cei interesaţi pot cumpăra mile şi dona ore de terapie, organizatorii alegând un pachet de 30 de euro pentru 40 de persoane care vor să vină la o oră de consiliere psihologică cu Daniela Bololoi şi un pachet de 100 euro pentru o sesiune de navigare pe Marea Neagră, cu aceeaşi Daniela Bololoi, în perioada mai – septembrie 2018.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite