Focşani

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO  Primarul Bacinschi nu are să-şi reproşeze nimic după întâmplarea tragică de la Sud şi spune că firmele de construcţii respectă normele de protecţie

0
31 Oct 2013 21:50:31
Autor: Borcea Stefan
Groapa în care a murit focşăneanul  FOTO: www.tigaeru.ro
Groapa în care a murit focşăneanul  FOTO: www.tigaeru.ro

Edilul Focşaniului spune că mortul este de vină şi că firmele de construcţii şi-au făcut bine treaba şi au semnalizat toate gropile făcute pentru schimbarea conductelor de termoficare.

Primarul Decebal Bacinschi nu se simte în nici un fel răspunzător de ceea ce s-a întâmplat în Cartierul Sud, unde un om a murit după ce a căzut într-o groapă săpată pentru schimbarea conductelor de canalizare  şi s-a lovit cu capul de ciment.

Luat la întrebări de consilierul PNŢCD Lilian Ilie în legătură cu acest caz, primarul s-a limitat să transmită condoleanţe familiei decedatului, luând apărarea firmelor de construcţii, care în opinia sa şi-au luat măsuri în toate locurile unde se fac săpături şi au semnalizat zonele de protecţie unde se lucrează.

Lucru total neadevărat, după cum am arătat într-un material publicat de noi ieri în care prezentam "capcanele" care-i pândesc pe focşăneni la tot pasul prin oraşul plin de tranşee.

FOTO IERI

FOTO AZI

După apariţia textului, constructorii s-au grăbit să securizeze perimetrele unde se lucrează, aşa cum au făcut din spusele oamenilor şi în cazul de la Sud, unde groapa a fost împrejmuită corespunzător abia după producerea tragediei.

FOTO IERI

FOTO AZI

Din  punctul de vedere al primarului Bacinschi, evenimentul de la Sud a fost o simplă întâmplare nefericită.

„A fost o întâmplare nefericită din punctul meu de vedere, dar acesta a fost sfârşitul dânsului. Am înţeles că avea nişte probleme de sănătate, chiar pe certificatul de deces scrie acolo comă…Eu astăzi am chemat toţi inspectorii, constructorii, diriginţii de şantier şi am verificat toate procesele verbale încheiate de cei care se ocupă de acest lucru de la ITM. Toate sunt puse la punct, toate corespund, se respectă aceste norme de protecţie. Din punctul meu de vedere şi din punctul de vedere al organelor de control lucrările sunt în regulă”, a spus astăzi Decebal Bacinschi. 

Reamintim că un bărbat de 63 de ani, din Focşani, a căzut în noaptea de 28 spre 29 octombrie într-o groapă făcută de muncitorii care schimbă ţevile de căldură şi a murit. Cadavrul a stat toată noaptea în groapă, fiind descoperit abia dimineaţa de trecători şi de familia alarmată că acesta nu a mai ajuns acasă peste noapte.

Mai puteţi citi:

FOTO VIDEO Un focşănean a murit după ce a căzut în „tranşeele” săpate pentru schimbarea ţevilor de căldură

FOTO Tragedia din Cartierul Sud se poate repeta oricând. Gropile din Focşani, pericol de moarte pentru cetăţeni

Politicienii trag la răspundere administraţia locală după moartea focşăneanului care a căzut în groapa din Sud

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările