Focşani

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO Locuitorii din comuna Răstoaca au retrăit coşmarul inundaţiilor din vara lui 2005

3
15 May 2014 19:27:51
Autor: Borcea Stefan
Nici nu au reuşit bine să-şi construiască casele după inundaţiile din 2005 că apele Milcovului s-au întors în curţile oamenilor din Răstoaca FOTO: Ştefan Borcea
Nici nu au reuşit bine să-şi construiască casele după inundaţiile din 2005 că apele Milcovului s-au întors în curţile oamenilor din Răstoaca FOTO: Ştefan Borcea

Autorităţile locale au dat dovadă însă că nu au învăţat nimic din experienţa tristă de atunci, când sute de case au fost inundate de apele râului Milcov.

Apele râului Milcov s-au umflat din nou astăzi, după ploile torenţiale din ultimele 24 de ore şi s-au revărsat din nou, inundând case, terenuri agricole, drumuri, adăposturi de animale.

Cea mai afectată este comuna Milcovul, dar probleme s-au înregistrat şi în comuna învecinată, Răstoaca, unde apele au ajuns în curţile oamenilor şi chiar au traversat DN 23, care leagă oraşele Focşani de Galaţi.

Zeci de familii din Răstoaca au retrăit coşmarul inundaţiilor din 2005, când apele le-au intrat în case şi au provocat mari distrugeri.

La fel ca şi atunci, neglijenţa autorităţilor este una crasă, în condiţiile în care canalul de desecare care putea salva satul de la inundaţii era colmatat.

Abia după mai multe intervenţii la Apele Române s-a adus un utilaj iar apele au început uşor să se retragă, lăsând însă în urmă multă amărăciune în rândul celor care şi-au văzut culturile distruse.

Pericolul însă nu a trecut, pentru că aceeaşi localitate este traversată de râul Putna, pentru care hidrologii au declarat Cod Roşu până la miezul nopţii.

Deja râul Putna a depăşit în înălţime puntea de acces pe care o traversează localnicii, oamenii nădăjduind că situaţia va reveni la normal.

Foto

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Alexandra Tătaru
15.05.2014, 19:57:08

abia dupa ce s-a inundat zona, s.a decolmatat canalul? dar ieri de ce nu au facut asta? alaltaieri? ... ... ... "mana intinsa care nu spune o poveste, nu primeste pomana" (Filantropica) ... cine nu vede legatura, sa ignore mesajul!

+1 (1 vot)
vasilica stroe
16.05.2014, 09:04:01

AU FACUT PRAZNICE,PRIETRENESTI!!! FRIPTURICI,VINURI DE VRANCEA,MANELE SAU CHITARA HODOROGITA SI VOCEA BUHAITA.....AU PRAZNUIRT!!! ASTA AU FACUT!!! DOCTORUL IN APE SI CANALE!!!

-1 (1 vot)
vasilica stroe
16.05.2014, 10:43:13

DIGURI??? DIN ZDRENTE,PET_URI,CRENGI....cimentul-s-a dus unde trebuire...bolovanii-la fel...pietrisul+nisipul...lA FEL!!!

+1 (1 vot)
Modifică Setările