Focşani

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO Maşini de epocă din perioada interbelică, distruse într-un incendiu care a avut loc în Focşani

0
16 Jul 2014 15:55:03
Autor: Borcea Stefan

Proprietarul maşinilor, un colecţionar din Focşani, spune că pagubele se ridică la zeci de mii de euro. Focul s-a declanşat de la un scurtcircuit electric.

Patru maşini de epocă din perioada 1936-1962 au fost mistuite azi noapte într-un incendiu pe strada Mihai Eminescu din Focşani.

Patru echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu care se manifesta la un grup de anexe, în municipiul Focşani.

În momentul sosirii forţelor de intervenţie la faţa locului s-a constatat că incendiul se manifesta cu violenţă, generalizat la nivelul unor anexe construite pe o suprafaţă de circa 150 mp. Deoarece imobilele cuprinse de incendiu erau alipite unei alte anexe, aflată în gospodăria învecinată, flăcările s-au propagat cu repeziciune şi la nivelul acesteia.

În urma incendiului au ars o magazie din lemn, unde în interior  erau depozitate patru autovehicule aflate în conservare, fabricate între anii 1936-1962, circa 4 mc cherestea, articole de mobilier şi alte obiecte de uz casnic şi gospodăresc.

Proprietarul spune că pagubele sunt destul de mari.

„Pompierii mi-au evaluat la vreo 50.000 de euro pagubele, cu tot cu clădiri. Numai o maşină recondiţionată putea să facă 100.000 de euro. Din păcate, nu am avut asigurare la ele. E munca mea de ani de zile de căutări, îmi patre foarte rău pentru ele. Pompierii au constatat că magazia a luat foc de la un cablu neizolat al vecinului. Încerc să mă împac cu el amiabil. Cu ceva trebuie să mă ajute”, a precizat Victor Petroianu, proprietarul maşinilor.

Intervenţia a fost dificilă mai ales din cauza cantităţii foarte mari de materiale combustibile din alcătuirea imobilelor, acestea fiind construite pe structură de lemn, majoritar cu plăci OSB.

Din fericire, nu s-au înregistrat persoane rănite. Datorită intervenţiei pompierilor militari, au fost salvate casele de locuit ale celor două gospodării, situate în imediata apropiere a imobilelor cuprinse de incendiu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit electric.
 

Foto

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii