articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO Povestea ouălor negre, din „Valea Marelui Clocot“, care îţi prelungesc viaţa cu şapte ani

13
18 Nov 2017 09:56:06
Alexandra Tătaru
Mii de turişti vin zilnic în Valea Fierberii  FOTO: Alexandra Tătaru
Mii de turişti vin zilnic în Valea Fierberii  FOTO: Alexandra Tătaru

13 Comentarii

miron miron
18.11.2017, 11:42:21

Nu stiu daca ouale negre din Valea Ferberii, prelungesc viata cu sapte ani, dar stiu ca v-am citit articolul pe nerasuflate. Stiu ca pentru noi europenii, Japonia e inca o necunoscuta, un mister. Este greu de ajuns pana acolo si foarte scump. Ne-au ramas doua sanse pentru a cunoaste frumusetile si necunoscutele japonezilor, presa si televiziunea, pentru muritorul de rand. La fel de interesante sunt viata si sufletul japonezului, poate cu alta ocazie o sa le relatati, daca ati pus accent si pe acest subiect. Stiam ca Japonia e formata din insule, ca majoritatea relefului e format din munti, tot timpul este zguduit de cutremure, dar parca particularitatile muntelei Fuji si atatea locuri de basm, povestinduni-le, m-au fascinat si pe mine. Apropo, poate din intamplare ati adus si cateva oua negre, fiindca viata e prea scurta, pentru a admira macar o parte din frumusetile planetei.,

+6 (6 voturi)
Biky
18.11.2017, 20:00:39

SUBERB!!!...mulțumesc de citit. Cine știe, poate că următoarea destinație de vacanță pentru mine și familia mea va fi Japonia.

+5 (5 voturi)
Hawkeye...
18.11.2017, 21:05:10

Frumos scris ..! Poetic..dar frumos..! Da..cred ca e mai eficient sa merg in Japonia sa mananc un ou negru din 7 in 7 ani..decat sa pup moaste ..anual..! Cu inghetata nu-s prea lamurit...de ce nu trebuie sa mananci cand bate vantul...Doar pentru ca e neagra ? Eu stiam ca...cu lichidele e periculos pe vant..si eventual cu cojile de seminte...ca iti intra in ochi..atunci cand vrei sa le arunci la cos...Nu numai alea negre...Si alea albe... Altfel ...exista si vulcani care nu mor....dar si vulcani care cand mor...mor...! Se "nasc" altii....unii renasc...prin vechi cratere...Dar se cheama ca-s noi....! Iarasi noi..!Atunci cand ceva moare..altceva se naste..! Sau renaste....! Explorare..e cam mult spus...in opinia mea..din pv stiintific..Se exploreaza ceva necunoscut..! Dar poetic..e corect...Explorarea nu e numai Universala..ci si personala..! Frumos jurnal de excursie...! Multumesc de citit ! Succes !

+3 (3 voturi)
Hawkeye...
18.11.2017, 21:35:37

Accidentul...nu e determinat de un cutremur..totusi.. Fukushima este exemplul clasic...de inconstienta...de management al situatiilor de hazard... Caci nu este un hazard neasteptat....sa ai Tsunami in Japonia...Ca doar Tsunami nu e termen ..dac ! Desi in engleza hazard....inseamna altceva decat in romana...! Ma refeream la termenul englez..totusi ! Dar este de ras ...sa crezi in oua negre..mai mult decat in geografie atunci cand faci studii de risc...inaintea amplasarii unei centrale nucleare... Putini stiu cate studii meteo, geo, pedo..se fac atunci cand construiesti un bloc..daramite o centrala nucleara...! Cu toate acestea...natia asta seamana extrem de tare cu noi...si imi place formularea " dar să şi povestesc despre România, chiar comparativ" Noroc ca ..ale noastre cutremure is de alta natura...! Si ala care stie fizica ...unde..amplitudini...stie de ce nu s-a facut centrala nucleara la Zimnicea...nici la Agigea..si nici la Constanta...(scuze..catre niste prieteni de pe unde s-a facut ...:)

+1 (3 voturi)
Biky
18.11.2017, 23:20:21

@Rain Man, Prietene drag, aveam doar 10-11 ani cand am mers la pescuit pentru prima dată in viață exact pe locul unde este amplasată centrală nucleară de la Cernavoda, un lac superb (asanat ulterior) cu mult peste (specii care au dispărut in zilele noastre) nuferi, șerpi, broaște teștoase, șamd. Motivul "PRINCIPAL" care i-a determinat pe specialiștii in domeniu ce au luat decizia de a amplasa centrală nucleară la Cernavoda se datorează carierei de piatră. A doua ar fi trebuit construită la Măcin in județul Tulcea din aceleași motive,....ce țin de "Geologie", din păcate am rămas doar cu "una" și "aia" cu doar 2 unități finalizate din 5. Cu 21 de ani in urma am lucrat chiar și in unitatea 3 & 4 parțial rămase in diferite stagii de finalizare, cu banii cheltuiți in tot acest răstimp doar pe CONSERVARE probabil erau finalizate toate "5", cu mențiunea ca in reactorul 3 Calandria era instalată deja încă de atunci. Dar mă rog, asta este Romania!

+1 (1 vot)