Focşani

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO Diplomaţii de la Moscova au sărbătorit Ziua Naţională cu Ansamblul Folcloric "Ţara Vrancei". Pe artişti îi aşteaptă un turneu prin toată Rusia

0
4 Dec 2019 10:12:08
Autor: Borcea Stefan
Ziua României, sărbătorită la Ambasada României din Moscova  FOTO: Vasile Soare
Ziua României, sărbătorită la Ambasada României din Moscova  FOTO: Vasile Soare

"Caravana Folclorului Românesc" va avea loc în perioada 29 noiembrie-15 decembrie, urmând a fi susţinute o serie de spectacole de promovare a valorilor populare.

Pentru al treilea an, Ansamblul Folcloric Ţara Vrancei întreprinde în această perioadă un lung turneu în Federaţia Rusă, la invitaţia ambasadorului României la Moscova, Excelenţa Sa Vasile Soare.

Diplomatul român a gândit pentru acest an un nou proiect, în care pe lângă promovarea valorilor culturale româneşti autentice să fie comemoraţi şi prizonierii români de război morţi în lagărele NKVD de pe teritoriul Rusiei în timpul şi după cel de-al Doilea Război Mondial prin inaugurarea şi sfinţirea după tradiţie a 5 noi monumente ridicate de statul roman în 2019.

“Am invitat în acest sens Ansamblul Folcloric profesionist "Tara Vrancei" cu care în perioada 2-14 decembrie vom străbate pe roţi aproximativ 5.000 km prin regiuni ale Rusiei, în 10 oraşe-centre regionale organizând spectacole folclorice româneşti. Pe traseu vom inaugura şi sfinţi monumentele prizonierilor romani, Părintele Ştefan Stanciu de la Parohia Sf.Arhangheli Ghencea, Bucureşti, alăturându-se şi de această dată efortului nostru”, potrivit lui Vasile Soare.

Prima manifestare culturală a avut loc pe 2 decembrie, la Ambasada României la Moscova, unde a fost organizată recepţia anuală dedicată oficialităţilor locale şi corpului diplomatic, în prezenţa a 540 de persoane, cei mai mulţi fiind români stabiliţi în capitala Rusiei sau în împrejurimi.

Aceştia s-au bucurat de prestaţia artiştilor de la Ţara Vrancei, care timp de o oră şi jumătate au luat la rând toate zonele folclorice renumite ale României-Moldova, Bucovina, Vrancea, Oaş, Someş, Muntenia.

“Momentele instrumentale (toaca, fluiere diferite, ocarina, taragot, clarinet, cimpoi, ţambal, trompetă) au încântat suplimentar publicul, iar bucăţele tradiţionale şi vinurile româneşti au făcut că atmosfera să fie de reală sărbătoare. Nu puţini au fost cei care au afirmat că, de departe, "recepţiile la Ambasada României sunt din cele mai reuşite în corpul diplomatic la Moscova. Prin prestaţia sa, Ansamblul "Tara Vrancei" a reuşit şi în acest an să ne facă şi mai mândri că suntem romani. La mulţi ani, România!”, a scris pe pagina sa de Facebook Vasile Soare, ambasadorul României în Federaţia Rusă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările