FOTO VIDEO Struguri amanetaţi pe Internet încă de cruzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moda internetului prinde în orice domeniu. Acum şi strugurii se vând pe internet, chiar dacă până la culesul lor  mai durează două-trei săptămâni.

Viticultorii din Vrancea  nu se mai mulţumesc să aştepte la poartă eventuali clienţi sau să-şi piardă timpul prin pieţe, astfel că internetul li se pare o soluţie eficientă. Prin anunţuri postate pe site-urile de mică publicitate, aceştia  îşi antamează din timp producţia de struguri.

Este şi cazul podgoreanului Gabriel Postolache, primarul comunei Ţifeşti, care a estimat la 10 tone producţia de struguri pe care o va vinde.

„Am dat anunţ pe internet că vând struguri din soiurile Victoria şi Italia. Am fost deja contactat de cei care vând struguri de masă pe pieţe şi am convenit că în două săptămâni, când se mai coc strugurii, pot veni să le livrez marfa. Via a fost fertilizată cu îngrăşământ natural, iar ultimul tratament i-a fost aplicat acum o lună şi jumătate”, ne-a declarat Gabriel Postolache.

Acesta spune că cere pe kilogramul de strugurii de soi 5 lei, mai ales că în primăvară grindina i-a afectat o suprafaţă importanţă de vie. Dacă strugurii de masă au un preţ bun, cei de vin se vând cu preţuri cuprinse între 1,4 şi 1,7 lei pe kilogram.

Podgorenii care au apelat la internet spun însă că preţurile sunt negociabile, în funcţie de cantitatea achiziţionată.

„Producţia aflată pe rod am decis să o vând către pieţele din Focşani şi Bucureşti. Mai nou, încerc vânzarea pe internet pentru că am văzut că prinde foarte bine la cei care cumpără struguri la un preţ acceptabil. Au început să se intereseze, dar cel mai bine strugurii se vând în septembrie, octombrie. Acum se vând strugurii de masă. Dacă mi se oferă un preţ bun voi încerca să valorific încă de pe acum”, spune Valentin Copaci, viticultor din Jariştea.

Calitatea va fi bună anul acesta. Am apelat la internet, am fost contactat de potenţiali clienţi şi sperăm să ajungem la o înţelegere. Omul vine, vede, lasă un avans şi vine la toamnă să ia producţia. Păi decât să stau pe piaţă cu ei, mai bine îi dau en gros pe toţi”, spune Paul Preduţoiu, viticultor.
Deja strugurii au apărut în pieţe, însă vânzarea merge foarte greu iar cumpărătorii sunt puţini şi iau câteva kilograme, pentru consum propriu.

Totuşi, mulţi dintre viticultori prefera produsul finit din struguri, în speranţa că îşi vor rotunji binişor veniturile.
La strugurii albi, de vin, preţul este 1.5 lei/kg, Ceaslaua neagră o puteţi cumpăra la preţul de 1.4 lei/k iar strugurii negri din soiul Merlot se vând la preţul de 1.65 lei/kg.

La strugurii de masă, preţul e un pic mai mare, în jur de 2 lei pe kilogram.

Mai puteţi citi:

Strugurii de Vrancea, daţi de pomană

Viticultorii îşi vând marfa pe străzile oraşului 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite