Focşani

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO Tudorel Toader, fostul ministru al Justiţiei, propune revoluţie universitară la Focşani

8
15 Jan 2021 16:28:08
Autor: Borcea Stefan
Tudorel Teatru s-a întâlnit cu şefii Consiliului Judeţean Vrancea FOTO: Consiliul Judeţean Vrancea
Tudorel Teatru s-a întâlnit cu şefii Consiliului Judeţean Vrancea FOTO: Consiliul Judeţean Vrancea

Rectorul Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a prezentat autorităţilor din Vrancea planul său legate de propunerile de programe de studii care urmează să fie înfiinţate la Focşani.

Autorităţile judeţene din Vrancea au primit vineri, de Ziua Culturii Naţionale, o delegaţie a Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, condusă de rectorul Tudorel Toader, formată din doi prorectori şi şase decani.

Scopul declarat al vizitei a fost continuarea dicuţiilor privind înfiinţarea unei filiale la Focşani, cu mai multe programe de studii universitare de licenţă şi master, care să se plieze pe profilul şi pe cererea educaţională din judeţul Vrancea.

”Nu întâmplător am venit în vizită la Focşani de Ziua Culturii şi de ziua marelui poet naţional Mihai Eminescu, care este un pilon pentru educaţia românească. Universitatea noastră doreşte să realizeze o investiţie în comunitate, să aducă un plus pentru educaţie, prin înfiinţarea a patru programe de studii de licenţă şi şase programe de master”, a spus la întâlnire prof. univ. dr. Tudorel Toader.

Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza”din Iaşi deţine în comuna Tulnici o staţie de cercetare care va funcţiona ca staţie de  monitorizare a calităţii aerului.

Potrivit autorităţilor judeţene, viitoarea filială a Universităţii ”Al. I. Cuza” din Iaşi urmează să funcţioneze în sediul fostei Prefecturi Putna, o clădire de patrimoniu reabilitată de Consiliul Judeţean Vrancea. În cadrul vizitei de astăzi, delegaţia universitară din Iaşi, împreună cu conducerea administraţiei publice judeţene, a vizitat sediul Prefecturii Putna, o bijuterie arhitecturală.

”Vrem să punem bazele unei universităţi la Focşani, vrem să avem specialişti şi experţi instruiţi de cei mai buni profesori. Dorim să găsim specializările potrivite pentru ca familia vrânceană să rămână acasă, iar tinerii să rămână să studieze la Focşani. Vom oferi tot sprijinul instituţiilor superioare de învăţământ care vor să vină în Vrancea, prin punerea la dispoziţie a fostului sediu al Prefecturii Putna, pentru derularea cursurilor”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma.

Propunerile de programe de studii care urmează să fie înfiinţate

Programe de studii universitare de licenţă

1. Istorie – forma de învăţământ ID, Facultatea de Istorie;
2. Limba şi literatura română - o limbă şi literatură străină (engleză, franceză, germană, italiană, latină, rusă, spaniolă) – forma de învăţământ IF, Facultatea de Litere;
3. Planificare teritorială – forma de învăţământ ID, Facultatea de Geografie şi Geologie;
4. Asistenţă Socială – forma de învăţământ ID, Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice.


Programe de studii universitare de master

1. Management şi expertiză vitivinicolă – master interdisciplinar, cu specialişti din Iaşi şi experţi din Franţa (Bordeaux);
2. Drept şi ordine publică – forma de învăţământ IF, Facultatea de Drept;
3. Politici şi management în educaţie – forma de învăţământ IF, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei;
4. Evaluare clinică, consiliere şi psihoterapie de cuplu şi familie – forma de învăţământ IF, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei;
5. Politici publice şi management instituţional – forma de învăţământ IF, Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice;
6. Riscuri naturale, SIG şi teledetecţie – forma de învăţământ IFR, Facultatea de Geografie şi Geologie.

Vă mai recomandăm:

Cum a reuşit Tudorel Toader să convingă autorităţile să facă la Focşani o filială a Universităţii „Al. I. Cuza Iaşi”

VIDEO Rectorul Universităţii din Bucureşti, veşti pentru viitorii studenţi din Focşani. Ce specializare va funcţiona în oraş din 2021

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Tomescu Tom
15.01.2021, 17:15:08

Mai deschide o făbricuță ...

+3 (3 voturi)
Alexe Radu
15.01.2021, 17:16:45

A venit derbedeul de Tudorel la Focsani sa puna bazele unei fabrici de diplome . Ce nevoie are un oras sarac de facultate ?! Profesorii vor veni de la Iasi sa predea acolo , aici e afacerea , sa-si mai umple acolitii bubosului portofelele .

-5 (13 voturi)
Ovidiu Olariu
15.01.2021, 17:19:08

Este minunat ! Licheaua ticaloasā Tudorel Toader reformeazā invatamantul universitar din Moldova ! Este minunat cā va lua fiintā la Focsani si o facultate de drept ! Existā si in aceastā zonā niste capacitāti de clasā, a la Nicolicea ! Este de imaginat ce oameni cinstti, competenti si, mai ales, ce caractere se vor forma, sub indrumarea tovarasului Toader !...

+5 (5 voturi)
123 ABC
15.01.2021, 18:12:58

Asta mai merita o pensie speciala , in plus la ceea ce ia ! De la Iasi la Focsani poti face facultati la Poieni , Schitu Duca, Coropceni , Solesti, Valeni etc... iar la fiecare facultate din localitatile respective poti foarte bine sa devii "Doctor Honoris Causa " fara mari probleme ( fiecare titlu fiind platit ca si doctoratul, din banii statului, adica din banii nostri) Asadar e mult de lucru....!

+2 (2 voturi)
Utilizator Adevărul
15.01.2021, 18:28:43

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările