Focşani

articolul anterior articolul urmator

Funcţionar concediat de două ori de către primar, repus în post de justiţie. Va primi şi salariile din urmă

1
26 Oct 2021 13:40:10
Autor: Borcea Stefan
Georgian Nicolae, şeful SVSU în Primăria Focşani FOTO Facebook Georgian Nicolae
Georgian Nicolae, şeful SVSU în Primăria Focşani FOTO Facebook Georgian Nicolae

Georgian Nicolae a mai avut o problemă similară în anul 2019, dar a revenit la Primăria Focşani după ce a câştigat în instanţă procesul cu primarul municipiului.

Georgian Nicolae, şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) din cadrul Primăriei Focşani, a fost repus de instanţă în funcţie, după ce în luna iunie a fost concediat de primarul Cristi Misăilă.

Decizia edilului a avut la bază o evaluare a activităţii subalternului, căruia nu i-a putut ierta revenirea în instituţie, tot cu ajutorul justiţiei, după ce l-a mai dat odată afară şi în anul 2019.

"Mi-a făcut o fişă de evaluare după capul lui. Nu are ce să-mi reproşeze, m-a umilit cât a putut, mi-a dat dispoziţie să împart pachetele de alimente din programul POAD, am făcut tot ce mi-a stat în putinţă să fie bine", ne-a spus Georgian Nicolae.

Şeful SVSU mai spune că din 2019, când a fost repus de instanţă în funcţie după prima concediere tot abuzivă, nu a fost lăsat de către primar să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, acestea fiind date consilierului personal  al edilului Cristi Misăilă, care îi este şi naş. Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă se subordonează Consiliului Local Focşani, dar culmea, primarul a decis că şeful serviciului i se subordonează personal, de aici şi şicanele din ultimii doi ani, care nu s-ar putea încheia nici după noua decizie a instanţei.

Judecătorii au mai decis ca Primăria să-i plătească lui Nicolae Georgian "drepturile salariale de care ar fi beneficiat reclamantul dacă nu s-ar fi emis dispoziţia nr. 586/16.06.2021 de încetare a contractului de muncă al reclamantului, cu începere din data de 16.06.2021 şi până la efectiva reintegrare, drepturi ce vor fi actualizate cu inflaţia de la data la care trebuia să i se plătească lunar fiecare drept ţi până la efectiva achitare", se arată în soluţia judecătorilor.

În anul 2019, în luna februarie, şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă la Municipiul Focşani a fost dat afară din funcţie de primarul Misăilă, deşi acest atribut aparţinea la vremea respectivă Consiliului Local.

Şeful SVSU a dat în judecată Primăria Focşani, solicitând atât revenirea în funcţie, cât şi plata salariilor de care a fost privat în toată această perioadă, iar judecătorii de la Tribunalul Vrancea şi Curtea de Apel Galaţi i-au dat dreptate şi a revenit în post.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Primarul Misăilă a contestat în instanţă reţinerea permisului de conducere, deşi recunoaşte că a greşit

Primarul Misăilă, după înfrângerea de la Curtea de Apel Galaţi: „Adresez în mod public o invitaţie la dialog consilierilor locali şi preşedinţilor de partide”

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

imsi2 imsi2
26.10.2021, 14:41:28

Pai in Moldova cred ca inca is pravilele lui Cantemir tatal in vigoare de aia primarii iau decizii de felul asta. Adum primaria ar trebui prin serviciul juridic sa se intoarca impotriva celora care au semnat concedierea si sa i puna sa plateasca salariile restante. In plus DNA ul sa inceapa anchetarea lor pt ca din neglijenta au produs pagube UAT ului.

-7 (7 voturi)
Modifică Setările