Focşani

articolul anterior articolul urmator

Funcţionarea Consiliului Local al comunei Andreiaşu de Jos, din nou la mâna justiţiei

0
16 Jul 2014 17:34:52
Autor: Borcea Stefan
La Andreiaşu de Jos consiliul local este blocat de orgolii politice  FOTO: Ştefan Borcea
La Andreiaşu de Jos consiliul local este blocat de orgolii politice  FOTO: Ştefan Borcea

Liberalii contestă completul de judecată din dosarul privind constituirea Consiliului Local Andreiaşu de Jos, în condiţiile în care dosarul este judecat de către  Silvia Duţă, soţia şefului Ocolului Silvic Focşani, Gică Duţă, membru marcant al PSD.

După alegerile parţile locale din data de 25 mai, se aştepta ca lucrurile să intre în normal la Andreiaşu de Jos, după ce primul consiliu local ales în vara lui 2012 a fost dizolvat de Tribunalul Vrancea.

Din păcate, nici cel de-al doilea consiliu local un funcţionează şi asta se răsfrânge asupra comunităţii.
Grupul majoritar al PNL din consiliul local un reuşeşte să-şi impună forţa în faţa grupului PSD, care a contestat în instanţă modul de constituire al legilativului local.

La rândul lor, liberalii contestă completul de judecată din dosarul privind constituirea Consiliului Local Andreiaşu de Jos, în condiţiile în care dosarul nr. 1872/91/2014, aflat la Tribunalul Vrancea, Secţia a II- a Civilă şi de Contencios Administrativ Fiscal, este judecat de către  Duţă Silvia, soţia lui Duţă Gică – şef al Ocolului Silvic Focşani, membru în Consiliul de Administraţie Romsilva, candidat PSD în 2008 la Alegerile Parlamentare, membru activ PSD.

“Domnul Duţă Gică este şeful direct al reclamantului Cristian Vasilică, preşedintele organizaţiei PSD Andreiaşu de Jos şi consilier local PSD. Având în vedere legătura directă dintre cei trei - judecător(soţie) – şef serviciu (soţ) – angajat (reclamat), considerăm că ar fi motiv de abţinere din partea doamnei judecător, Duţă.
De asemenea facem precizarea că alţi doi reclamanţi din dosar, Mânea Ionel şi Nan Florică, care au blocat activitatea Consiliului Local Andreiaşu de Jos, contribuind la dizolvarea acestuia au fost apăraţi în acest sens în procese anterioare de către domnul avocat Cătălin Duţă, fiul doamnei judecător”,
spun liberalii vrânceni.

Prin urmare, situaţia este destul de complicată iar lucrurile nu vor reveni prea curând la normal, dacă acest lucru se va întâmpla vreodată.
 

Mai puteţi citi:

FOTO VIDEO Comuna Andreiaşu de Jos,  blocată de la fonduri europene de jocuri politice mărunte

Comuna Andreiaşu de Jos nu are de mai bine de doi ani consiliu local care să aprobe proiecte de dezvoltare pentru comunitate, deşi între timp au avut loc şi alegeri parţiale pentru alegerea unui alt legislativ local.

Constituirea noului consiliul local la Andreiaşu de Jos a eşuat

Cei cinci consilieri locali ai PSD au absentat de la şedinţa convocată pentru astăzi, neîntrunindu-se astfel cvorumul de două treimi necesar desfăşurării şedinţei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările