Focşani

articolul anterior articolul urmator

Hotelul Colegiului Economic şi fostul adăpost de noapte pentru oamenii străzii, spaţii de carantină pentru persoanele care vin din zonele lovite de coronavirus

0
24 Feb 2020 12:58:39
Autor: Borcea Stefan
Fostul adăpost de noapte din strada Albinei
Fostul adăpost de noapte din strada Albinei

Autorităţile judeţene din Vrancea spun că sunt pregătite să facă situaţiei care pare să devină o situaţie de urgenţă şi pe teritoriul judeţului nostru.

Prefectul judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbec, a convocat luni dimineaţă o întlnire cu responsabilii din Direcţia pentru Sănătate Publică, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean şi Primăria Focşani, instituţii. În cadrul şedinţei de lucru, şefii Direcţiei pentru Sănătate Publică au informat că există la graniţă un prim filtru pentru a identifica eventualii purtători ai virusului, iar poliţiştii întreprind verificări în trafic asupra mijloacelor de transport în comun.

"În urmă cu două săptămâni s-au purtat discuţii cu primarul Cristi Misăilă pentru identificarea unui spaţiu destinat carantinei persoanelor ce vin din zonele afectate, fiind luate în considerare clădirea în care funcţionează baza de practică a elevilor de la Colegiul "Mihail Kogălniceanu" şi despre imobilul din strada Albinei, care a funcţionat ca adăpost de noapte pentru persoanele nevoiaşe, dar care are nevoie de diverse amenăjări pentru a fi compatibil cu această destinaţie. S-a hotărât, de asemenea, ca toată comunicarea legată de acest subiect să fie apanajul Direcţiei de Sănătate Publică, pentru a evita răspândirea fake-news-urilor sau a informaţiilor trunchiate", potrivit Instituţiei Prefectului Judeţului Vrancea.

Directorul DSP spune că aceste centre vor fi amenajate corespunzător şi vor avea inclusiv alimente asigurate din fonduri de la Ministerul Sănătăţii. În aceste centre vor fi internate doar persoanele asimptomatice, care trebuie să fie izolate 14 zile.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii