Focşani

articolul anterior articolul urmator

Jurnal de autoizolat

13
25 Mar 2020 09:43:59
Alexandra Tătaru
Izolare combătută prin scris
Izolare combătută prin scris

Hey! Bună, nu ne-am mai văzut şi auzit/citit demult. Cum vă simţiţi? Eu sunt bine, mulţumesc pentru gând, sunt la izolare.

Am fost în Spania, deh. Aşa-i cu treburile programate cu mult timp înainte, dar date peste cap de imprevizibil (sau nu?). Cred că am pierdut semnalul la un moment dat şi nu am intuit ce au de gând "băieţii deştepţi". Ştiu, nu cred în teorii ale conspiraţiei, dar ce poate fi exclus în ziua de azi?

De altfel? Voi ce mai faceţi? Cum vă petreceţi timpul? Sper că nu vă duceţi pe la slujbele unde "păpaţi" împărtăşania cu aceeaşi linguriţă. Doamne, Doamne să vă ferească de rele!

Mă gândeam, în toată perioada asta, că nu sunt pregătită să mor. Sunt exact în perioada aia de înţelepciune în care îmi doresc cel mai mult să mă bucur de viaţa mea şi să am grijă de părinţii mei în continuare. Viaţa pe care am clădit-o din mici suferinţe şi mari bucurii. Mai ales bucurii pe care, chiar dacă nu le-am trăit la momentele respective cu intensitatea dorită, le am în memorie şi mă hrănesc cu ele, din când în când.

De ce mi-aş dori să mor? Doar pentru că "o armă biologică" a fost lansată să adeverească profeţii sau să saboteze modernismul societăţii în plină evoluţie milenară? Ştiu că în fiecare zi este sabotată planeta asta de ticăloşi, din diverse motive, dar nu e drept să moară mii de oameni nevinovaţi pentru ambiţiile lor şi criminalii să doarmă fără griji în continuare. Dacă există un Dumnezeu, acesta trebuie să fie şi El drept.

Ar trebui ca acest "episod" (sper sa fie doar episod, nu epocă) să ne readucă cu picioarele din nou pe pământ. Să ne trezească la realitate. Să fim mai buni cu noi înşine, mai toleranţi cu cei din jur, mai critici faţă de ticăloşi, mai raţionali şi prietenoşi cu planeta. Mai iubitori şi mulţumiţi cu ce avem. Mai altruişti faţă de cei care au nevoie de noi. Într-un cuvânt... OAMENI.

Avem multe exemple în comunităţile noastre de (ne)oameni. Să nu-i mai lăsăm să ne batjocorească frontal. Să nu mai tolerăm hoţia şi să dovedim prin contraexemplul nostru că şi-au greşit deciziile şi şi-au dovedit incompetenţa cu un egoism fără precedent ca intensitate. Superficialitate sistemică, într-o lume high-tech, cu vise de călătorii pe Marte, ultramodernă, plină de valori umane sau financiare, dusă în pragul colapsului cu imaturitate decizională.

Nu vreau să mă gândesc cum a contribuit Einstein, fără să vrea, la un dezastru, într-o vreme. Simt, în prezent, cum prostia umană şi îndărătnicia îl împrăştie! :(

Trebuie să ne dorim cu toţii normalitatea înapoi! Acum doar numărăm 1, 2, 3... 700... 1000 etc 😞
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

miron miron
25.03.2020, 12:52:59

Doamna Tatar, daca ati fi scris acest articol anul trecut, inainte de declansarea acestei blestemate de pandemie, ati fi devenit un fel de geniu, la fel ca Einstein, sau Stephen Hawking. Stephen a intuit o viitoare pandemie, sau o invazie a extraterestrilor sfatuindu-ne sa punem oule pe alta planeta pentru siguranta noastra. De adata asta avem noroc, trebuie sa ne izolam, sa stam departe de covit si scapam, asa cum ati facut si dumneavoastra. Daca n-ar fi asa de grav, ne-am fi amuzat de lingurita buclucasă si mai ales nevinovata, de care se face atata caz. Intradevar, visam sa ajungem pe Martie, dar nu santem in stare sa stapanim un virus ucigas, asa cum ati spus, din cauza deciziilor gresite, incopetentei, egoismului. Ca si dv., mi-e dor de normalitate si nu mai vreau sa-i numar...

+5 (5 voturi)
Nirolf
25.03.2020, 13:07:04

Ce este normalul ? "Normalul" este suma gandurilor si ideilor noastre si "anormalul" este ce-i in traista vecinului . "Sa fim mai buni cu noi insine , mai toleranti cu cei din jur , mai critici fata de ticalosi , mai rationali si prietenosi cu planeta ." Sa fim mai OAMENI . Oare nu cumva ati facut portretul robot al "progresistilor" ? Al "rezistentilor" ? Oare la moda in zilele noastre nu este NEOMENIA ? Cel mai puternic sta cu cizma pe capul celui slab . Pestele cel mare inghite pe cel mic . Sunteti o romantica ...Toata aprecierea mea .

+6 (6 voturi)
Vanatorul/d.c.
25.03.2020, 14:01:16

”Mă gândeam, în toată perioada asta, că nu sunt pregătită să mor.” Pffff..! Adevarul e..ca nici eu..Am mai spus-o cuiva..Nu ma indop cu medicamente, nici cu vitamine sau suplimente si nici cu iluzii legate de nemurire, de ”lumea de apoi”, de reîncarnare, de...etc..! De aia, nici nu stiu ce-am sa fac dupa ce-am sa mor (sincer, n-am mai murit pana acum). Cred ca am sa improvizez ceva:) Aveti vreo idee, doamna prof.dr. Tataru..?:)

+4 (4 voturi)
miron miron
25.03.2020, 14:49:52

Vanatorule. Si asa nu esti pregatit, sa mori. Iti dau eu o idee si asa vei intra in eternitate. Apuca-te sa construiesti o piramida ca acelea de la Giza. iti sugerezi piramida lui Keops, ca-i mai putin usor de facut, macar ai un mormant sigur si poti sa te odihnesti linistit. Daca nu esti in stare, stai la izolare, pana Ord. Militara nr. 3 dispare.

+2 (4 voturi)
Paun Al
25.03.2020, 16:06:13

Vor fi schimbari in prioritati economice , in investitii mai mari in sanatate , AI , biotehnologie , in supravegherea medicala a cetatenilor , asta in in prima faza ( cativa senzori pe corp , o aplicatie pe telefon si centre de colecate si prelucrare date ) . Mentalitatea majoritara ... a acumularii , de a reusi pe seama celorlati , a consumului , a trai pe baza de imprumuturi... chiar daca se va atenua un timp , va reveni la la ce era inainte de coronavirus ... Amintiti-va atmosfera de bunavointa , de amabilitate dintre romani care au durat cateva zile dupa decembrie 89 , si care s-au transformat intr-o lupta pentru existenta , pentru acumulari , pentru control... iar rezultatul este societatea romaneasca de astazi ... Mai nimeni nu vrea sa moara. Si cei care il iubesc pe Domnul , cei ce cred in Dumnezeu ar vrea sa ajunga cat mai tarziu la El...:))

+2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (13)