Focşani

articolul anterior articolul urmator

Liderul studenţilor care s-a înecat pe Litoral va primi, post-mortem, titlul de preşedinte de onoare al Uniunii Naţionale a Studenţilor din România

0
14 Jul 2020 10:00:18
Autor: Borcea Stefan
Vlad Dediu, alături de colegii săi studenţi din UNSR
Vlad Dediu, alături de colegii săi studenţi din UNSR

Vlad Dediu Valentin a fost până sâmbătă preşedintele Uniunii Naţionale a Studenţilor din România, absolvent al Facultăţii de Transporturi, Ingineria Transporturilor şi Traficului din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti.

Uniunea Naţională a Studenţilor din România, care şi-a pierdut liderul, pe studentul adjudean Vlad Dediu, a transmis un mesaj de condoleanţe pentru familia  colegului care s-a înecat în Marea Neagră, sâmbătă, 11 iulie. 

Cu această ocazie, studenţii care fac parte din structura de conducere a Uniunea Naţională a Studenţilor din România au anunţat că  îi va oferi lui Vlad titlul post-mortem de „Preşedinte de Onoare”.

"Colegul nostru a mers să vadă primele raze de soare ale dimineţii, dar soarele vieţii pentru el a apus, iar noi acum purtăm doliul întunericului. Vlad va rămâne pentru noi toţi un respectat şi respectabil lider al studenţilor, un tânăr implicat şi devotat în dezvoltarea şi îmbunătăţirea vieţii de student dar şi a întregii comunităţi. Aici putem să amintim principalele contribuţii pe care le-a avut, atât în structurile de conducere, cât şi în comisiile de specialitate ale celor mai împortante foruri decizionale din mediul academic. Un tânăr cu o energie şi o dăruire rar întâlnită. „Noi trebuie să facem bine!” aşa ne spunea tot timpul cu zâmbetul larg pe buze. Studenţii nu te vor uita! Noi, toţi prietenii tăi, nu te vom uita!
Vlad a fost mereu tânărul energic, plin de viaţă şi studentul pasionat de ceea ce făcea. Recent, finalizase nivelul de studii superioare de licenţă şi îşi dorea o carieră alături de tineri, lucrând pentru tineri.
Reprezentantul generaţiei moderne a studenţilor, Vlad era: visător, dornic de schimbare în societate, implicat, motivat să rezolve probleme ale comunităţii alături de tineri. Dar… ne consolăm cu gândul că Dumnezeu a ales ca el să contribuie la desăvârşirea cetăţii divine. Mergem mai departe cu convingerea că Vlad este acum steaua noastră călăuzitoare, cea care ne va îndruma altfel paşii spre fapte bune, pentru un viitor aşa cum şi-l dorea şi cum era convins că-l merită toţi tinerii din România.
Invităm asociaţiile membre UNSR, partenerii şi colegii reprezentanţi să fie alături printr-o rugăciune şi un gând bun. Transmitem familiei şi prietenilor sincere condoleanţe şi îi asigurăm de tot sprijinul nostru în aceste momente dificile, alături de sutele de studenţi de la nivel naţional. Vă asigurăm că vom continua gândurile şi proiectele prietenului nostru Vlad DEDIU, respectând cu sfinţenie vorbele sale: „Noi trebuie să facem bine!”, pentru că el chiar a făcut totul bine pentru noi toţi. Uniunea Naţională a Studenţilor din România, prin Adunarea Generală îi va oferi titlul post-mortem de „Preşedinte de Onoare”.
Te vom purta mereu în suflet, prieten drag… Semnat, ECHIPA UNSR".

Vlad Valentin Dediu, în vârstă de 22 de ani, care a fost până sâmbătă preşedintele Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR), era originar din Vrancea, municipiul Adjud.

El s-a aflat în weekend pe Litoralul românesc, la Mamaia, unde sărbătorea cu prietenii absolvirea cu dor câteva zile în urmă a  Facultăţii de Transporturi, Ingineria Transporturilor şi Traficului din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, a plecat de lângă prieteni şi s-a dus să facă o baie în mare, în zona Clubului Fratelli. Vlad a fost prins de curenţi şi nu a mai putut ieşi din valuri.

Medicii l-au resuscitat 45 de minute. Tânărul a dat pe moment semne de viaţă. Ulterior a fost transportat la Spitalul de Urgenţă din Constanţa, unde în ciuda eforturilor depuse de medici, a murit câteva ore mai târziu.

Vă mai recomandăm:

Cine era liderul studenţilor din România, care a murit înecat la mare. Fostul diriginte: „Avea stofă de lider”

Vlad Dediu, liderul Uniunii Naţionale a Studenţilor din România, a murit înecat, la mare

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările