Focşani

articolul anterior articolul urmator

„Lipitorii” de afişe, recompensaţi cu indemnizaţii uriaşe în consiliile de administraţie ale societăţilor de utilităţi VIDEO

1
13 Apr 2021 14:06:58
Autor: Borcea Stefan
Gheorghe Vasilescu, directorul CUP, Marian Oprişan, vicepreşedinte CJ şi Cristi Misăilă, primarul municipiului Focşani
Gheorghe Vasilescu, directorul CUP, Marian Oprişan, vicepreşedinte CJ şi Cristi Misăilă, primarul municipiului Focşani

Societăţile comerciale unde Consiliul Local Focşani este acţionar majoritar sau minoritar sunt adevărate surse de venituri pentru sinecuriştii de partid

Membrii consiliilor de administraţie din  societăţile Compania de Utilităţi Publice (CUP) şi CUP Salubritate, operatorii locali de apă-canal şi salubritate din Focşani, sunt plătiţi regeşte pentru participările lor lunare la şedinţele convocate.

Într-un moment de nervozitate în Consiliul Local, pe marginea unui subiect legat de CUP Salubritate, compania municipalităţii, primarul municipiului Focşani, Cristi Misăilă, a luat partea operatorului de salubritate, pentru că ar avea doar trei membri în consiliul de administraţiei, reclamându-i pe cei de la Compania de Utilităţi Publice (CUP), unde municipiul deţine doar 36% din acţiuni şi unde deciziile în Consiliul de Administeraţie sunt luate de nouă membri. Mai mult, edilul, a spus că operatorul de apă-canal oferă focşănenilor o apă de proastă calitate, iar facturile sunt umflate.

Ulterior, Cristi Misăilă a reluat atacul în privinţa a ceea ce se întâmplă la Compania de Utilităţi Publice.

„CUP SA, în loc să-şi eficientizeze modul de funcţionare şi reorganizare, printr-o hotărâre luată într-o alianţă ascunsă post USL, adică PSD-PNL, fără a ţine cont de opinia noastră, care suntem acţionar minoritar cu 36%, s-a stabilit o creştere a numărului de membri în Consiliul de Administraţie de la 7 la 9, iar indemnizaţia dumnealor este aproximativ 8.200 de lei brut (n.red. aproximativ 4.800 lei net). Aceştia cheltuie anual cam 180.000 de euro pentru indemnizaţii, comparativ cu CUP Salubritate, unde sunt doar trei membri. S-au făcut înţelegeri tacite, şi o spun cu toată responsabilitatea, în ceea ce primeşte CUP SA, pentru a se mai recompensa nişte lipitori de afişe de la cele două partide”, potrivit lui Cristi Misăilă.

Potrivit informaţiilor aflate pe site-ul CUP, cei nouă membri ai Consiliului de Administraţie, unde Consiliul Judeţean este acţionar majoritar, numiţi încă de pe vremea când Marian Oprişan era preşedinte al Consiliului Judeţean, sunt: Raluca Dan, secretarul judeţului, Lucian Vulpe, din partea ALDE, Claudia Ionescu, PSD, fost director la Administraţia Pieţelor, Alina Bîrlădeanu, soţia fostului deputat PSD Dragoş Bîrlădeanu, George Coman-PSD, Didi Băhenaru-PSD, cumătrul lui Marian Oprişan, Zisu Manuela. 

Ultimii doi veniţi în Consiliul de Administraţiei al CUP, în urma deciziei din 5 aprilie, sunt Andreea Cristian, soţia fostului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea, Dănuţ Cristian (PSD) şi Dan Proca (PNL). 

Din informaţiile „Adevărul”, primarul Focşaniului l-a recomandat într-o funcţie de membru CA pe Dan Cătălin Ocheşelu, fostul consilier personal al lui Marian Oprişan, dar a fost refuzat, acesta fiind, de fapt, motivul declaraţiilor sale belicoase la adresa CUP, societate pe care nu a criticat-o niciodată până acum.

Cât priveşte CUP Salubritate, reprezentarea în Consiliul de Administraţie este formată doar din membri PSD. Aceştia sunt Liviu Oloeriu, preşedinte PSD Focşani şi preşedinte al CA la CUP Salubritate, notarul Cătălin Vrabie, fost prefect, secretar de stat, consilier local PSD, Marius Manoliu, angajat al Primăriei Focşani, membru PSD.  Cei trei primesc o indemnizaţie lunară de 4.200 de lei net, care a fost majorată anul trecut.

Primarul Cristi Misăilă s-a desemnat recent reprezentant de drept în Adunarea Generală a Acţionarilor de la CUP şi CUP Salubritate.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Autoritatea de Ordine Publică, o instituţie a sinecurilor politice. Suma fabuloasă primită pentru o şedinţă

În plină pandemie, membrii numiţi politic în consiliul de administraţie al unei societăţi cu capital de stat cer majorarea cu 50% a indemnizaţiilor

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

muresan anna
13.04.2021, 14:14:19

Lipitorii de afise capuse la buget! Cam asa le pasa politrucilor de banul public! Totul pentru ei si ai lor, iar ceilalti consumatori de gogosi despre patriotism si grija lor fata de noi.

Modifică Setările