Focşani

articolul anterior articolul urmator

Localnicii dintr-o comună din Vrancea, programaţi şi duşi cu autocarul la centrele de vaccinare. Primar: „În fiecare zi vom face deplasări“

0
5 Mar 2021 12:59:06
Autor: Borcea Stefan
Bătrânii au fost aduşi la vaccinare FOTO: Primăria Ciorăsti
Bătrânii au fost aduşi la vaccinare FOTO: Primăria Ciorăsti

Edilul localităţii Ciorăşti din Vrancea spune că a dorit astfel să vină în întâmpinarea oamenilor care nu au posibilitatea să ajungă la centrele de vaccinare aflate departe de localitatea de domiciliu.

Primăria Ciorăşti a hotărât să-i ajute pe locuitorii din comună, în marea lor majoritatea în vârstă şi fără surse importante de venit, care sunt programaţi la vaccinarea anti-COVID.

O primă mână de ajutor a venit de la funcţionarii din administraţia locală, care i-a înscris mai întâi pe platforma de vaccinare pe cei care au dorit acest lucru.

Mai mult decât atât, primarul comunei s-a angajat în faţa oamenilor că îi va transporta cu autocarul comunităţii la centrele de vaccinare pe cei care s-au înscris la imunizare. 

Vaccinarea se face la centrele de la Focşani, Odobeşti sau Adjud, adică la distanţe considerabile de localitate.

"Astăzi (n.r. vineri, 5 martie) am avut primul transport, cu doar 11 persoane, pentru că s-au mai retras dintre ei. Dar mâine va fi autocarul plin, la fel şi în zilele viitoare, până finalizăm transportul celor 500 de persoane care s-au înscris la vaccinare. Sunt oameni în vârstă, care nu au la dispoziţie un mijloc de transport care să-i ducă la centrele de vaccinare, şi de aceea ne-am gândit să venim în ajutorul lor. Am făcut şi pliante de informare, sprerăm să avem cât mai mulţi oameni care se vor vaccina“, a declarat pentru „Adevărul“ Nicolae Braicău, primarul comunei Ciorăşti.

Autocarul a fost achiziţionat de Primăria Ciorăşti, este folosit atât de echipele de fotbal şi de futsal ale comunei, dar şi pentru transportul copiilor şi al cetăţenilor în excursii sau pentru alte activităţi.

Vă mai recomandăm:

Comuna în care primarul îşi permite „luxul“ să cumpere autocar: „Vrem să ducem bătrânii să vadă frumuseţile ţării“

Transport local pentru sătenii din Ciorăşti-Vrancea cu microbuzul care plimba turişti pe Coasta de Azur

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările