Focşani

articolul anterior articolul urmator

Lunca Siretului, plină de leşuri de cabaline

0
17 Jan 2011 17:51:01
Autor: Stefan Borcea
Câinii „se înfruptă” din resturile de cai morţi
Câinii „se înfruptă” din resturile de cai morţi

Garda de Mediu, Poliţia şi Direcţia Sanitar Veterinară derulează o anchetă pentru identificarea celor care au aruncat resturile de cai morţi în pădure. Cel mai probabil animalele au fost sacrificate pentru carnea care va fi valorificată sub formă de „carne de vită”

Comisarii Gărzii de Mediu au găsit astăzi într-o pădure din zona Adjudu Vechi, pe malul drept al Siretului, leşurile a cel puţin zece cai. Acestea au fost aruncate, cel mai probabil, de către cei care se ocupă de comerţul ilegal de carne.

„Erau destul de proaspete. O imagine dezolantă, cu copite, capete, piei de cabaline împăştiate peste tot, de care trăgeau câinii. Nu e nimic nou în peisajul zonei, pentru că se ştie că ne confruntăm cu tăieri ilegale în zona Homocea. Nu au fost depistaţi făptaşii, dar am identificat că terenul aparţine Direcţiei Silvice. Au fost anunţaţi şi chiar acum i-au măsuri de ridicare a resturilor de animale, existând un real pericol pentru sănătatea umană.", ne-a declarat Aurel Cristian, comisarul şef al Gărzii de Mediu Vrancea.

Potrivit acestuia, a fost sesizată Poliţia şi Direcţia Sanitar Veterinară, iar în cazul în care vor fi găsiţi cei responsabili de dezastrul ecologic Garda de Mediu va aplica amenzi de până la 80 000 de lei.

Nu este exclus ca părţile de carne extrase din caii sacrificaţi să se găsească în galantare sub formă de „carne de vită", aşa cum s-a mai întâmplat recent, când tot în zona Adjud a fost anihilată o reţea care se ocupa de comerţ ilicit cu carne de cal.

Vom reveni cu amănunte.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările