Focşani

articolul anterior articolul urmator

Marea unire electrică din Munţii Vrancei. Comunele care au dat mână cu mână ca să cumpere autobuze electrice

0
19 May 2022 15:03:41
Autor: Borcea Stefan

Comunităţile din Soveja, Cîmpuri, Vizantea Livezi şi Străoane, din Vrancea, au strategii comune pentru dezvoltarea acestei zone cu potenţial turistic, care să aducă bunăstare locuitorilor.

Mai mulţi primari din zona de munte s-au unit pentru a accesa mai uşor fonduri europene, mai ales că acum s-au deschis şi axele de programe pentru finanţările care vin prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Ei au înţeles că dezvoltarea comunităţilor, în toate componentele sale, este mai facilă dându-şi mână cu mână, fără să ţină cont de culoarea politică.

Este vorba despre edilii comunelor Soveja, Răcoasa, Cîmpuri şi Vizantea Livezi, primari PNL şi PSD, care au depus, pe componenta 10 din PNRR, solicitare pentru achiziţionarea unor microbuze electrice în scopul înnoirii parcului de vehicule destinate transportului public. Totodată, aceştia au depus solicitare de finanţare şi pentru un proiect de asigurare a infrastructurii pentru transportul verde. Acest lucru înseamnă montarea de puncte de reîncărcare pentru autovehiculele electrice, în mai multe puncte de pe raza localităţilor.

„Am stabilit ca prioritate dezvoltarea infrastructurii de mobilitate, lucru care ne poate ajuta să ne dezvoltăm. Banii europeni sunt o oportunitate pentru zona noastră pentru a face investiţii. Sper să avem capacitatea de a depune proiecte pe toate componentele de finanţare şi sunt convins că le vom implementa cu succes. Suntem pregătiţi să luăm până la ultimul euro pentru a moderniza localitatea noastră”, a declarat pentru „Adevărul” Ionuţ Filimon, primarul comunei Soveja.

De altfel, aceleaşi comune au depus un proiect, de data aceasta pe finanţare naţională, şi pentru  înfiinţarea reţelei inteligentă de distribuţie gaze naturale, în valoare 1,2 milioane euro. Comunităţile au strategii comune de dezvoltare a acestei zone cu potenţial turistic, care să aducă bunăstare locuitorilor.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Autobuze electrice din China pentru Focşani. Primul lot urmează să fie livrat

De ce România are parte doar de autobuze electrice fabricate în Turcia sau China. Explicaţia dezarmantă a şefului unei societăţi de transport public

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările