Focşani

articolul anterior articolul urmator

Ciprian Nica şi-a retras semnătura de pe proiectul de modificare a Codului de Procedură Penală

2
5 May 2015 18:39:51
Autor: Borcea Stefan
Marian Oprişan spune că nu vrea să-i fie afectată imaginea din cauza lui Ciprian Nica FOTO: Facebook
Marian Oprişan spune că nu vrea să-i fie afectată imaginea din cauza lui Ciprian Nica FOTO: Facebook

Ciprian Nica este vicepreşedinte al comisiei juridice din Camera Deputaţilor şi consideră că proiectul trebuie discutat într-o altă formulă.

Deputatul PSD de Vrancea Ciprian Nica şi-a retras semnătura de proiectul de modificare a Codului de Procedură Penală, iniţiat de zece deputaţi, proiect care ar îngreuna activitatea procurorilor şi face dificilă arestarea şi reţinerea.

Totodată, prin proiect se propune introducerea unei noi infracţiuni, respectiv abuzul de putere al organelor judiciare.

Pasul înapoi făcut de Nica a fost făcut la sugestia şefului său de partid, Marian Oprişan: "I-am cerut în mod expres în repetate rânduri să nu se implice în asemenea modificări pentru că implicarea lui atrage după sine implicarea numelui meu într-o chestiune care nu are fundament real. De aceea i-am cerut în mod expres să îşi retragă semnătura pentru că nu vreau ca numele meu să fie legat de aşa ceva. Eu am participat doar la modificări legislative care ţin de chestii administrative şi nu de acest tip. Nu era treaba lui să facă aşa ceva”, a declarat Marian Oprişan pentru stiripesurse.ro.

Vă mai recomandăm:

Frăţia penalilor din Parlament: zece deputaţi propun modificări scandaloase la Codul Penal. Procurorii, ameninţaţi cu închisoarea

Un proiect de modificare a Codului de Procedură Penală care pune frână avântului procurorilor a fost depus la începutul lunii trecute de zece deputaţi. Potrivit hotnews.ro, proiectul îi lasă pe procurorii fără o serie de instrumente de anchetă, îngreunează obţinerea denunţurilor, face mai dificilă arestarea şi reţinerea, reduce termenele de prescripţie şi introduce o nouă infractiune: abuzul de putere al organelor judiciare.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

vasilica stroe
6.05.2015, 06:42:50

DESIGUR,ERAU SI SUNT MAIMULT DECAT SUFICIENTI PENALI IN PARLAMENT,PSD+PC+PNL+PDL+UNPR+PPDD,CARE SA TINA STINDARDUL INOCENTEI,SUS!!! CACI,,,N_ASA???,,LA PLACINTE_SECURITATEA,TATA!!! ACOLO AU FOST SUBORDONATI,POATE...ALTFEL,DEPUTATUL BATE IN GRAD UN PRES DE CJ!!N_ASA????????!

+1 (1 vot)
vasilica stroe
6.05.2015, 06:44:00

SAU...ONOAREA NEPATATA A DOMNULUI PRES!!! DE C J!!!!

+1 (1 vot)
Modifică Setările