Focşani

articolul anterior articolul urmator

Măturătorii din Focşani au ieşit în stradă. Ei au cerut aleşilor să voteze creşterea tarifelor la salubritate VIDEO

0
19 May 2022 14:42:43
Autor: Borcea Stefan
Gunoierii au ieşit în stradă  FOTO: Ştefan Borcea
Gunoierii au ieşit în stradă  FOTO: Ştefan Borcea

Acţiunea de protest de la Focşani s-a încheiat după numai 15 minute, protestatarii spunând că nu au întrerupt activitatea, ci doar se aflau în pauză de masă.

Câteva zeci de angajaţi ai SC CUP Salubritate au venit joi, 19 mai, în faţa Primăriei Focşani, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de faptul că aleşii locali ai PNL şi USR nu au aprobat majorarea tarifelor la gunoi pentru populaţie.

Alertaţi de mesajul primarului PSD Cristi Misăilă, care a transmis într-un comunicat de presă că societatea e nevoită să treacă la concedieri din cauza situaţiei economice, salariaţii au transmis că vor să muncească, pentru că au familii.

Protestul nu a durat mai mult de 15 minute, oamenii invocând că nu au întrerupt activitatea, ci au vrut doar să tragă un semnal de alarmă pentru rezolvarea problemelor lor în pauza de masă. Muncitorii au fost însoţiţi atât de liderul de sindicat, cât şi de directorul tehnic Florin Popescu.

„Ar fi fost frumos măcar o explicaţie să ne dea cineva. Noi ne retragem, ne ducem să ne continuăm activitatea ca şi până acum, cât s-o mai putea. Ca să nu dăm afară oameni, o să ne ducem în jos cu salariile, dar vă spun, cu salariile şi aşa mici, nimeni nu o să mai stea şi o să iasă lumea în stradă pentru a-şi completa bugetul”, a precizat Mirică Sandu, preşedintele Sindicatului Liber Salubritate Focşani

Protest al gunoierilor din Focşani

 

Focşănenii plătesc deja cele mai scumpe servicii de salubritate din regiune, iar anul trecut, în luna noiembrie, acestea au fost majorate în medie cu doi lei/persoană.

La mai puţin de jumătate de an, operatorul de salubritate CUP Salubritate a venit în faţa aleşilor cu noi ajustări, motivând majorarea preţurilor la carburanţi şi salariului minim pe economie.

Tariful propus a fost de 14,46 lei/pers/lună fără TVA , ceea ce înseamnă că fiecare localnic va scoate din buzunare peste 17 lei de persoană pentru gunoiul produs. De asemenea, s-au propus noi tarife şi la activitatea de salubrizare stradală, pe considerentul că au crescut şi aici cheltuielile cu munca vie.

Consilierii locali majoritari PNL-USR nu au fost de acord însă cu aceste creşteri, resping în două şedinţe proiectele introduse chiar şi suplimentar pe ordinea de zi. 

Vă mai recomandăm:

Primarul Focşaniului ameninţă că lasă oraşul în gunoaie. El aruncă vina pe aleşi că nu au aprobat majorarea tarifelor

Tăvălugul scumpirilor: gunoiul Focşaniului, cu 20% mai scump. Cât  plătesc locuitorii oraşelor vecine

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările