Focşani

articolul anterior articolul urmator

Militarul vrâncean rănit în Afganistan îşi aniversează ziua de naştere cu ministrul Apărării Naţionale

0
7 Jan 2014 15:43:13
Autor: Borcea Stefan
Florinel Enache a renenit anul trecut în patrie, într-un cărucior
Florinel Enache a renenit anul trecut în patrie, într-un cărucior

Mircea Duşa îl vizitează miercuri, la Gura Caliţei, pe plutonierul adjutant principal Florinel Enache, care şi-a pierdut ambele picioare şi mâna stângă în războiul din Afganistan.

Florinel Enache împlineşte miercuri, 8 ianuarie, vârsta de 46 de ani, iar oaspete de onoare la aniversarea sa va fi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

Oficialul guvernamental va sosi la Gura Caliţei în jurul orei 16.00, după ce va participa în prealabil la Buzău, la ceremonia militară de predare-primire a comenzii Diviziei 2 Infanterie “Getica”.

Florinel Enache a fost externat în luna noiembrie 2013 de la Spitalul Militar din Bucureşti şi se află în prezent acasă la el, în comuna Gura Caliţei.

Florinel a fost grav rănit în Afganistan, în luna mai 2012. El se afla  într-o patrulă de rutină de securizare a unui obiectiv pe autostrada Kabul-Kandahar, când a călcat pe un dispozitiv explozibil improvizat. Ambele picioare şi mâna stângă i-au fost spulberate.

Acesta a fost tratat timp de un an într-un spital din Statele Unite ale Americii, fiind vizitat de două ori de preşedintele american Barack Obama, dar şi de alţi oficiali români.

Anul trecut militarul a revenit în patrie, fiind internat jumătate de an la Spitalul Militar din Bucureşti, într-o rezervă creată special pentru el.
Ministerul Apărării Naţionale a făcut o comandă pentru achiziţionarea unei proteze bionice, cu ajutorul căreia Florinel Enache să se poată mişca.

Mai puteţi citi:

Povestea militarului erou felicitat de Obama. Florinel Enache a rămas fără picioare şi o mână în Afganistan. România îi dă 85.000 de euro

Barack Obama l-a vizitat pe militarul român Florinel Enache, rănit în Afganistan


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările