Focşani

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Apărării Naţionale a dispus o anchetă pentru a afla cum a ajuns general de brigadă Gabriel Oprea

0
4 Oct 2016 09:14:16
Autor: Borcea Stefan
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea

Demersul ministrului Apărării Naţionale vine ca urmare a sesizărilor şi solicitărilor ziariştilor pe acest subiect.

Ministerul Apărării Naţionale a anunat în această dimineaţă că ministrul Mihnea Motoc a dispus cionstituirea unei comisii care să cerceteze modul cum a ajuns general de brigadă Gabriel Oprea.

"Ca urmare a sesizărilor şi solicitărilor de informaţii venite din partea jurnaliştilor privitoare la îndeplinirea condiţiilor legale pentru înaintarea de la gradul de colonel la cel de general de brigadă a generalului (r.) Gabriel Oprea, ministrul apărării naţionale a dispus constituirea, la nivelul M.Ap.N., a unei comisii care să analizeze aspectele semnalate.Rezultatele acestei analize vor fi comunicate cu promptitudine către mass-media şi opinia publică", anunţă într-un comunicat de presă MApN.

Cum „au explodat“ gradele lui Oprea în armată

Gabriel Oprea (55 de ani) a absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri Activi din Sibiu în anul 1983, ca ofiţer de intendenţă, cu grad de locotenent. În 1990 a avansat cu un grad, până la căpitan. Din CV-ul său militar lipseşte în totalitate perioada 1993-2001. Atunci a fost reactivat în armată direct la gradul de colonel (sărind peste cele de maior şi locotenent-colonel). Tot în anul 2001, în guvernarea Năstase, a fost promovat general maior activ de justiţie militară, iar în 2003 a primit a doua stea de general. Ulterior, a fost trecut în rezervă, dar în 2008 a căpătat şi a treia stea de general. După numai un an, în 2009, preşedintele Traian Băsescu l-a cadorisit şi cu a patra stea de general, cel mai înalt grad în Armata Română, în afara celui foarte rar de mareşal, care se poate acorda doar în timp de război.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările