Focşani

articolul anterior articolul urmator

Negruţ, înlocuitorul lui Ţigănuş în funcţia de subprefect din  partea USR PLUS. Noua propunere a candidat în 2016 pe lista liberalului Ion Ştefan

0
13 Jul 2021 10:39:15
Autor: Borcea Stefan
Augustin Negruţ, noua propunere a USR PLUS pentru poziţia de subprefect FOTO Facebook Augustin Negruţ
Augustin Negruţ, noua propunere a USR PLUS pentru poziţia de subprefect FOTO Facebook Augustin Negruţ

Subprefectul Radu Ţigănuş a intrat în dizgraţia noii conduceri judeţene după ce a acuzat de fraudă contracandidatul la alegerile interne de la Filiala Focşani.

Vrancea ar putea avea în scurt timp un nou subprefect, după ce Biroul Politic Naţional al USR PLUS i-a retras sprijinul pentru această poziţie actualului subprefect Radu Ţigănuş.

La rândul său, Biroul Judeţean USR-PLUS Vrancea a decis să-l susţină pentru această poziţie pe Augustin Negruţ, inginer, antreprenor.

Într-un comunicat de presă al USR-PLUS, Negruţ a menţionat direcţiile de acţiune pe care le va avea în vedere în noua funcţie.

"Consider că susţinerea şi consilierea mediului antreprenorial şi a administraţiilor publice locale precum şi încurajarea muncii reprezintă aspecte esenţiale pentru dezvoltarea sănătoasă şi sustenabilă a economiei, fiind pilonul principal al doctrinei de liberalism etic pe care ne-o asumăm. În acest sens îmi propun desfăşurarea de activităţi menite să conducă la cunoaşterea de către autorităţile administraţiei publice locale, de către mediul antreprenorial şi de către cetăţeni a programelor cu finanţare externă iniţiate şi susţinute de Uniunea Europeană şi de alte organisme internaţionale, prin intermediul Oficiului Prefectural, cu sprijinul si consultanţa oferite de colegii nostri din cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.  Prin intermediul Colegiului Prefectural imi propun analizarea activităţii serviciilor deconcentrate ale ministerelor si ale celorlalte organe ale administraţiei publice centrale, iar prin consultari cu organele de conducere ale acestora îmi doresc să generăm idei şi propuneri pentru îmbunatăţirea activităţii lor, prin cresterea performantei, digitalizare si transparenta", a precizat Augustin Negruţ.

De menţionat că în urmă cu 5 ani, la alegerile locale din 2016, Augustin Negruţ s-a aflat pe lista PNL Focşani, propusă de Ion Ştefan, pentru funcţia de consilier local. Acesta se afla atunci pe locul 15 şi nu a intrat în Consiliul Local Focşani.

Cât îl priveşte pe Radu Ţigănuş, acesta a intrat în dizgraţia noii conduceri a USR PLUS Vrancea în urma scandalului de la alegerile interne din partid, unde a candidat pentru funcţia de preşedinte al Filialei Focşani, el acuzându-şi colegii contracandidaţi de fraudă.

Alegerile au fost atunci amânate şi repetate, iar Ţigănuş s-a ales cu poziţia de vicepreşedinte al Filialei Focşani a USR PLUS, dar şi-a pierdut sprijinul politic pentru funcţia de reprezentant al guvernului în teritoriu, cea de subprefect, în care a rezistat doar cinci luni.

Vă mai recomandăm:

Evaluatorul Radu Ţigănuş, validat în funcţia de subprefect de Vrancea din partea USR-PLUS

Alegeri cu poliţia la uşă la USR Focşani. Scrutinul a fost anulat şi se discută de excluderi VIDEO


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările