Focşani

articolul anterior articolul urmator

O adolescentă cu copil, în stare gravă la Iaşi după ce a fost depistată cu COVID-19

0
18 Oct 2021 17:15:59
Autor: Borcea Stefan
Spitalul de Copii Iaşi
Spitalul de Copii Iaşi

Tânăra de 17 ani, din Gugeşti, judeţul Vrancea, a născut în septembrie un copil sănătos, dar acum a fost trimisă în stare gravă la Spitalul de Copii ''Sf. Maria'' din Iaşi în urma unor complicaţii.

Tânăra din Vrancea, în vârstă de 17 ani, a născut în luna septembrie, prin cezariană, un copil sănătos iar pe 5 octombrie a venit la Spitalul de Urgenţă din Focşani cu suspiciune de  tromboză venoasă profundă şi tromboembolism pulmonar, fiind depistată pozitiv la testarea pentru COVID-19.

În urma complicaţiilor, ea a fost trimisă de urgenţă la Iaşi.

Deşi pacienta este momentan stabilă, medicii de la Iaşi sunt rezervaţi în privinţa evoluţiei stării de sănătate a tinerei.

"Momentan, pacienta este stabilă în ATI, nu este intubată, dar tromboembolismul este o afecţiune imprevizibilă, adesea gravă la lehuze. Pacienta nu prea a răspuns la tratamentul cu anticoagulante, de aceea medicii cred că există o legătură între COVID-19 şi afecţiunea sa. Cel mai probabil nu ar fi avut aceste probleme de coagulare dacă nu ar fi avut COVID-19. Tânăra beneficiază de tot tratamentul ce se poate face în aceste situaţii, dar această patologie este una imprezibilă şi din această cauză medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte starea sa de sănătate, pentru că pot apărea oricând complicaţii", a declarat managerul Spitalului "Sfânta Maria" din Iaşi, Alina Belu", potrivit Agerpres.

Vă mai recomandăm:

Încă şapte paturi ATI la Spitalul de Urgenţă Focşani. Acestea au fost deja ocupate de pacienţi infectaţi cu COVID-19

Masca, obligatorie în toate spaţiile publice din Focşani. Oraşul a depăşit rata de incidenţă de 6 la mia de locuitori

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările