Focşani

articolul anterior articolul urmator

Oamenii străzii, daţi afară din Adăpostul de Noapte. Primăria Focşani vrea să mute în locul lor copii de creşă

0
27 Jun 2019 13:07:10
Autor: Borcea Stefan
Oamenii străzii vor fi daţi afară
Oamenii străzii vor fi daţi afară

Lipsa finanţării a dus la această decizie, care va fi supusă aprobării în şedinţa ordinară de joi a Consiliului Local Focşani.

Adăpostul de noapte "Sf. Nicolae cel Nou", gestionat de Crucea Roşie Vrancea cu fonduri de la Primăria Focşani îşi va înceta activitatea începând cu 1 august. În ultima perioadă, adăpostul s-a confruntat cu o situaţie grea, după ce municipalitatea nu a mai finanţat activitatea, conform contractului.

S-a ajuns astfel ca angajaţii instituţiei să nu îşi mai primească salariile, iar beneficiarii adăpostului au rămas în ultima perioadă ai nimănui.

Mai mult decât atât, Electrica ameninţă cu tăierea energiei electrice, din cauza datorilor. În aceste condiţii, în cadrul Biroului Filialei de Cruce Roşie s-a luat decizia încetării furnizării serviciilor sociale cu 1 august.

Angajaţii au primit deja preaviz. Se pare însă că lucrurile sunt mai grave de atât şi vom vedea în zilele care urmează ce se va întâmpla. Primăria vrea să folosească spaţiul pentru amenajarea unei creşe. În acest sens, în şedinţa Consiliului Local Focşani de joi se vor supune aprobării două proiecte de hotărâre, unul vizând abrogarea hotărârii prin care imobilul a fost încredinţat către Crucea Roşie, celălalt pentru încredinţarea aceleaşi clădiri către Serviciul Public de Creşe.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii