Focşani

articolul anterior articolul urmator

Operaţiunea Garajul la Focşani. Demolări pe domeniul public pentru a face loc parcărilor, mereu în deficit

0
25 May 2022 13:36:30
Autor: Borcea Stefan
Mai multe garaje au fost demolate în cartiwerul Bahne FOTO: Ştefan Borcea
Mai multe garaje au fost demolate în cartiwerul Bahne FOTO: Ştefan Borcea

Edilii spun că odată cu operaţiunea de salubrizare a spaţiilor concesionate pentru garaje se vor crea mai multe locuri de parcare în oraş.

Primăria Focşani şi-a propus să debaraseze oraşul de garaje, pentru a putea construi cât mai multe locuri de parcare. 

Planul este mai vechi, dar operaţiunea a început abia în această primăvară şi vizează, deocamdată, doar cartierele unde au început sau vor începe lucrări de modernizare.

Doar în acest an au fost desfiinţate 102 garaje, iar alţi 50 de localnici au primit somaţie să ridice construcţiile de pe spaţiul public.

„Începând cu săptămâna viitoare, inspectorii de specialitate din Primăria Municipiului Focşani vor demara o campanie de identificare a proprietarilor de garaje de pe Str. Cuza Vodă, în vederea notificării acestora şi ulterior a eliberării domeniului public de garaje. Cu cât mai multe garaje se vor ridica de pe spaţiul public, cu atât mai multe locuri de parcare vom reuşi să avem în Municipiul Focşani”, potrivit Primăriei Focşani.

Se estimează că în Focşani sunt circa 1.500 de garaje construite pe spaţiul public

Discuţii despre ridicarea garajelor au avut loc şi la dezbaterea bugetului local pe anul 2022, acolo unde unul dintre viceprimari a propus să se aibă în vedere şi această activitate.

„Ne plângem că nu avem spaţiu verde, că nu există locuri de agrement, de recreere, dar haideţi să terminăm odată cu aceste garaje. Spaţiile din centru sunt sufocate efectiv de aceste construcţii care nu îşi au locul într-un oraş civilizat. Din informaţiile mele, sunt peste 1.500 de garaje în oraş, dar mai sunt şi alte construcţii improvizate, extinderi şi terase fără autorizaţii pe care le descopăr zilnic şi mi se pare stupid să le lăsăm aşa, dar să ne lăudăm ce oraş frumos avem”, a precizat viceprimarul USR Alexandra Tătaru.

Vă mai recomandăm:

„Minunile” din garajele clujenilor. După descoperirea unei crame, acum a fost găsit un strung industrial FOTO

Gafă a Primăriei Bacău la executarea silită a proprietarilor de garaje. Instanţa a respins mai multe executări silite

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările