Focşani

articolul anterior articolul urmator

Oprişan, despre reabilitarea şcolii în care a rezistat doar două ore ca elev:  „Astea-s fapte, nu vorbe“

0
15 Mar 2016 16:02:09
Autor: Borcea Stefan
Marian Oprişan şi Decebal Bacinschi au verificat mobilierul elevilor FOTO: Ştefan Borcea
Marian Oprişan şi Decebal Bacinschi au verificat mobilierul elevilor FOTO: Ştefan Borcea

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea Marian Oprişan, însoţit de primarul Decebal Bacinschi, aflat în vizorul procurorilor DNA, au inaugurat marţi, 15 martie, o şcoală importantă din Focşani reabilitată cu fonduri UE.

Elevii şcolii Alexandru Vlahuţă din Focşani au revenit astăzi, 15 martie, în băncile unităţii de învăţământ, după ce de la începutul anului şcolar au învăţat în alte spaţii din oraş, în urma proiectului de reabilitare cu fonduri europene a şcolii.

Pentru momentul festiv de astăzi, gazdele s-au pregătit cum nu se poate mai bine, invitatul special la inaugurare fiind Marian Oprişan, întâmpinat de la intrare cu un buchet mare de trandafiri, pe care l-a împărţit audienţei feminine.

Oprişan a venit însoţit la eveniment de primarul Decebal Bacinschi, care joia trecută s-a aflat în vizorul procurorilor DNA, aceştia percheziţionându-i biroul într-un dosar legat exact de modul de cheltuire a fondurilor europene, în special la şcolile din Focşani. Reabilitarea celor 17 săli de clasă a costat  2,9 milioane de lei, din care contribuţia Uniunii Europene a însemant 1,9 milioane de lei.

Deşi iniţial contribuţia Primăriei Focşani trebuia să fie de 2%, adică 40.382 de lei, în final bugetul local a suportat alţi 351.087 de lei, pentru faptul că în proiect au fost incluse lucrări neeligibile.

Oprişan a apreciat noile condiţii de învăţat de care beneficiază cei aproximativ 500 de elevi ai şcolii, făcând mărturisirea că a învăţat şi el cândva în această şcoală.

"Am fost doar două ore elev la această şcoală, pentru că nu am putut să mă adaptez aici. M-am dus înapoi la şcoala 7", a spus Oprişan.

La finalul vizitei, Marian Oprişan nu s-a putut abţine să nu-i înfiereze pe adversarii politici, dar şi pe ziarişti alţii decât cei care nu scriu la comanda sa. “Penelisto-pedeliştii vorbesc de cum o să construiască ei, deşi habar nu au. Nu au construit nimic în viaţa lor, astea sunt fapte, nu vorbe. Doar cârcotaşii mai fac comentarii şi fiţuicile astea veninoase din Vrancea. În rest copiii vor avea condiţii foarte bune şi vreau aici să-l felicit pe primarul Decebal Bacinschi, şi pe constructor, că au făcut o treabă temeinică”, a spus Marian Oprişan.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările