Focşani

articolul anterior articolul urmator

Oprişan, reacţie dură la adresa primarului din Focşani, care a interzis un marş al absolvenţilor de liceu

0
24 May 2017 17:03:29
Autor: Borcea Stefan
Primarul Cristi Misăilă, mustrat de Marian Oprişan  FOTO: Ştefan Borcea
Primarul Cristi Misăilă, mustrat de Marian Oprişan  FOTO: Ştefan Borcea

În fiecare an, liceele din Focşani organizează marşuri ale absolvenţilor pe străzile din municipiu, în care tinerii defilează în robe. Decizia primarului PSD al Focşaniului, de a interzice tradiţionalul marş al absolvenţilor de la prestigiosul Colegiu "Unirea" din Focşani, pentru motive care ar ţine de siguranţa traficului, l-a înfuriat pe Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea.

Marian Oprişan l-a acuzat pe primar de lipsă de viziune şi i-a cerut expres să-şi reevalueze poziţia şi să aprobe marşurile organizate de absolvenţii de licee, care sunt o tradiţie locală de 20 de ani.

“Îi cer public primarului municipiului Focşani, Cristi Valentin Misăilă, să convoace în regim de urgenţă Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice şi să găsească soluţiile care să permită organizarea în condiţii de siguranţă a marşului de absolvire a liceenilor de la Colegiul Naţional ”Unirea”, dar şi de la alte colegii sau licee care doresc să organizeze astfel de evenimente prilejuite de terminarea liceului. Să nu uităm că un copil termină liceul o singură dată în viaţă! Probabil că este mai uşor să interzici decât să găseşti soluţii, dar este inadmisibil ca din comoditate sau din lipsă de viziune să nu avizezi o astfel de manifestare şi să interzici o tradiţie locală. Pe această cale îi cer şi prefectului ca, împreună cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi să ia toate măsurile necesare pentru ca marşul absolvenţilor să se desfăşoare în deplină voioşie şi siguranţă. Am convingerea că instituţiile care asigură ordinea publică vor găsi cele mai adecvate soluţii şi le urez de pe acum uniriştilor mult succes la bacalaureat dar şi o petrecere pe cinste cu ocazia absolvirii liceului!”, i s-a adresat Marian Oprişan pe Facebook primarului Focşaniului, în noaptea de marţi spre miercuri.

Edilul Focşaniului s-a executat şi a convocat din nou Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice, cea în care se luase hotărârea interzicerii marşului, iar într-un minut s-a schimbat decizia.

"Am fost chemat dimineaţă la Primărie, în faţa comisiei, şi am susţinut cum avem de gând să desfăşurăm acest marş. Adică aşa cum am făcut şi în alţi ani. Mi-am asumat responsabilitatea, ca de fiecare dată, că vom respecta traseul propus", ne-a declarat Cornel Noană, directorul Colegiului Naţional "Unirea".

Potrivit acestuia, elevii vor fi însoţiţi pe traseu de jandarmi şi poliţişti, dispunându-se forţe suplimentare faţă de alţi ani.

În consecinţă, miercuri, 24 mai, începând cu ora 17.00, pe scena mare a Teatrului Municipal Mr. Gh. Pastia va avea loc festivitatea de premiere a absolvenţilor promoţiei 2013-2017, urmată de acordarea premiilor speciale ale catedrelor şi desemnarea şefului promoţiei.

Festivitatea va fi urmata de tradiţionalul marş al absolvenţilor pe traseul  Bulevardul Republicii, Bulevardul Unirii, Piaţa Unirii, Bulevardul Dimitrie Cantemir, Bulevardul Cuza Voda, Colegiul Naţional Unirea.

De menţionat că Marian Oprişan i-a atras atenţia primarului şi legat de modul în care arată oraşul, neîngrijit şi plin de gropi. “În ceea ce îl priveşte pe primarul Cristi Valentin Misăilă, este primul avertisment public pe care îl dau! Îi recomand să nu mai interzică manifestări cu tradiţie la noi în oraş! Ar face bine ca preocupările sale zilnice şi permanente să fie cele legate de modernizarea, asfaltarea şi repararea străzilor din municipiul Focşani, dar şi de îngrijirea spaţiilor verzi şi curăţenia oraşului care lasă de dorit în perioada aceasta în care, iată, primarul este ocupat cu interzicerea manifestărilor de bucurie ale elevilor din anul terminal”, a mai scris Marian Oprişan

Primarul Cristi Misăilă a transmis un comunicat de presă în care îşi nuanţează poziţia, lăsând de înţeles că vina este tot a conducerii Colegiului Unirea.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările