Focşani

articolul anterior articolul urmator

Oprişan vrea să îi forţeze mâna lui Ciolacu pentru un post de parlamentar. Ce se întâmplă la sediul PSD Vrancea

0
20 Oct 2020 14:11:03
Autor: Borcea Stefan
Marian Oprişan a venit la sediul PSD cu maşina Consiliului Judeţean pe care i-o va preda miercuri noului preşedinte liberal
Marian Oprişan a venit la sediul PSD cu maşina Consiliului Judeţean pe care i-o va preda miercuri noului preşedinte liberal

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a spus duminică, la Foşani, că Oprişan nu are loc pe listele de parlamentari şi că trebuie să se mulţumească, cel mult, cu funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea.

UPDATE: Lista cu propunerile PSD Vrancea pentru alegerile parlamentare a fost trimisă la Bucureşti. Oprişan se află pe locul I la Senat, secondat de Cristian Dumitrescu. Locurile trei şi patru sunt ocupate de medicul Mihai Nedelcu şi profesoara Cristina Nedelcu. La Camera Deputaţilor lista este deschisă de deputatul Nicuşor Halici, pe loul doi se află consilierul judeţean Elena Stoica, pe poziţia trei Laurenţiu Marin. Lista va fi discutată în şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD de marţi seara, iar din acest punct de vedere se anunţă o întâlnire extrem de tensionată.

Doi dintre greii PSD Vrancea, deputaţii Angel Tîlvăr şi Dragoş Bîrlădeanu au fost revocaţi din funcţiile politice pe care le deţineau, respectiv vicepreşedinte şi secretar general. Ambii deputaţi s-au aflat duminică lângă Marcel Ciolacu, în vizita pe care preşedinte PSD a efectuat-o la Focşani, în organizaţia pe care o conduce interimar.

Demis de la conducerea judeţeană organizaţiei PSD, Marian Oprişan încearcă o ultimă soluţie pentru a-i îndupleca pe liderii de la centru să-l accepte pe listele pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. 

Oprişan a convocat marţi, la orele prânzului, primarii PSD din comunele judeţului, dar şi membri ai Consiliului Judeţean de Coordonare al PSD Vrancea, pentru a semna lista de parlamentari pe care judeţul o propune, o încercare prin care încearcă să-l determine pe Marcel Ciolacu, cel care a preluat interimar conducerea organizaţiei Vrancea, să îi accepte candidatura. 

La sediul PSD era marţi o adevărată expoziţie de maşini, fie personale ale primarilor, fie ale instituţiilor pe care le conduc. Inclusiv Marian Oprişan a venit la partid cu bolidul de 100.000 de euro al Consiliului Judeţean, pe care miercuri va trebui să-l predea noului preşedinte, liberalul Cătălin Toma, care l-a bătut în alegrile locale din 27 septembrie. 

Potrivit surselor noastre, pe listele de deputaţi s-au afla oameni de încredere a lui Oprişan, precum Raluca Dan, secretarul judeţului sau deputatul Nicuşor Halici, care ar avea locurile eligibile la Camera Deputaţilor,  Marian Oprişan urmând să candideze la Senat. Astăzi, la ora 17.00, la Bucureşti începe şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD în care se validează listele de candidaţi pentru toată ţara.

Duminică, Marcel Ciolacu s-a aflat în Vrancea şi a respins categoric dorinţa lui Oprişan de a candida pentru alegerile parlamentare. ”Noi nu avem nevoie de el la Bucureşti”, a spus Ciolacu, sugerându-i să ocupe un post de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea şi implicit să formeze majoritate cu ALDE în acest for. Cei doi lideri politici au evitat să dea ochii unul cu altul.

Vă mai recomandăm:

Ciolacu l-a dat jos pe Oprişan din fruntea PSD Vrancea după un sfert de secol. Ce baroni au mai fost maziliţi

Cum şi-a săpat Marian Oprişan singur groapa şi cine este liderul PSD care-l va înlocui: i-a luat iubita, îi ia şi partidul
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările