Focşani

articolul anterior articolul urmator

Orban, după decizia CCR: „Dublarea alocaţiilor pentru copii e o prioritate a PNL, dar trebuie să poată fi suportată”  VIDEO

10
24 Sep 2020 16:24:42
Autor: Borcea Stefan
Ludovic Orban s-a aflat în turneu electoral în Vrancea FOTO: Ştefan Borcea
Ludovic Orban s-a aflat în turneu electoral în Vrancea FOTO: Ştefan Borcea

Curtea Constituţională a României a respins, joi, sesizarea Guvernului şi a decis că alocaţiile copiilor trebuie dublate, şi nu crescute etapizat.

Premierul Ludovic Orban a reacţionat la decizia de joi a Curţii Constituţionale, referitoare la respingerea sesizării Guvernului privind legea care respinge Ordonanţa de urgenţă ce prevede creşterea etapizată a alocaţiilor copiilor. Deciza CCR obligă astfel la dublarea alocaţiilor.

Aflat la Focşani, în turneu electoral, Ludovic Orban a spus că dublarea alocaţiilor reprezintă un efort prea mare pentru Guvern.

"Presupune un efort bugetar de aproximativ şapte miliarde de lei pe an. Ceea ce înseamnă o creştere a deficitului semnificativă, cu 0,7%. Am mai trăit acest episod. Partidul Naţional Liberal va dubla alocaţiile, dar le va dubla în trepte, ultima creştere urmând să fie la 1 iunie 2022. Deocamdată, este numai un anunţ al Curţii Constituţionale, aşteptăm motivarea. În funcţie de motivare vom decide ce avem de făcut. Din punctul nostru de vedere, creşterea alocaţiilor este o prioritate a PNL, dar creşterea trebuie făcută ţinând cont de creşterea economică, de resursele aflate la dispoziţia bugetului, astfel încât să nu fie o creştere mincinoasă care să nu poată fi suportată ulterior, să nu genereze consecinţe economice defavorabile", a spus Ludovic Orban

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Gabriel din Bugeac
24.09.2020, 16:39:47

Ăștia n-au bani nici să mărească alocațiile la copii, lăsând la o parte că mulți au murit după ce au cazut in haznalele pline de .... din curtea scolii.. De unde sa aibă.. dacă ei trăiesc doar din împrumuturi și ce trimit românii din Vestul Europei.. agricultura îi la pământ, Dacia ce ridica un pic cu exporturile.. în rest nimic.. doar cerșetori, asistați sociali, rromi și pensionari cu pensie specială.. aia care au lucrat la TransFagarasan, Construcții de diguri, combinate, cai ferate.. 1500-2000 lei acolo.. doar nu erau să fie plătiți cu pensii speciale iar foștii torționari cu 2000 lei.. aia care au muncit în agricultură.. n-au nici măcar 1000 lei. Mor de ras când îi văd cu-n BMW la mana a doua stand la coada la covrigi.. și așa îi toată România.. Vai de capul vostru de fomiști !

-2 (6 voturi)
Popa .Basca
24.09.2020, 17:32:12

Gabriele,chiar daca ai avut sansa sa fii scos din haznaua in care ai cazut,inca mai mirosi!...

-6 (8 voturi)
toma spinu
24.09.2020, 17:24:46

Când vor învăța acești nenorociți că respectarea legii nu este opțională.

-1 (1 vot)
Popa .Basca
24.09.2020, 17:34:48

Cand o sa-i obligam! Si nu este vorba doar despre acest contingent de nenorociti,ci despre toti cei care au fost si toti cei care vor fi.

-6 (8 voturi)
Ion Bubu
24.09.2020, 18:52:41

Pentru spinu. Vorbesti de legile facute de acest parlament, care nu mai are nici un fel de reprezentativitate pentru tara. Acest grup rosu vrea sa distruga economia tarii si toate legile pe care le emit sunt cu caracter electoral si nu au nici un fundament econmic. Decat sa ajunga economia tarii in categoria junk, ca in cazul Venezuelei sau Argentinei, prefer ca guvernul actual sa nu ia in considerare aceste aberatii economice. oricum pana la 6 decembrie mai este putin si scapam de ei.

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările