Focşani

articolul anterior articolul urmator

Peste 6.000 de focşăneni deţinători de autoturisme au fentat plata impozitelor. Ei nu se regăsesc în baza de date a Primăriei

5
13 Jul 2021 12:12:18
Autor: Borcea Stefan
În Focşani sunt peste 50.000 de autoturisme FOTO: Ştefan Borcea
În Focşani sunt peste 50.000 de autoturisme FOTO: Ştefan Borcea

Municipalitatea trebuie să identifice în următoarea perioadă toţi deţinătorii de mijloace de transport care nu şi-au declarat maşinile pentru a fi impozitate.

Datele din evidenţa fiscală transmise de către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Vrancea şi cele din evidenţa fiscală a Primăriei Focşani sunt total diferite cu privire la mijloacele de transport declarate în vederea impozitării.

În această primăvară, Camera de conturi Vrancea a confruntat bazele de date şi a constatat că un număr de 6.020 de autovehicule aparţinând persoanelor fizice şi juridice din Focşani nu figurează în evidenţa Primăriei pentru a fi impozitate, conform legii.

Acest lucru înseamnă mai mult de 10% din numărul total de autoturisme înmatriculate pe raza municipiului, lucru care înseamnă că Primăria Focşani a fost văduvită de foarte mulţi bani la bugetul local.

Abaterea se datorează atât contribuabililor, care aveau obligaţia să depună declaraţii fiscale pentru stabilirea impozitului, dar şi Primăriei Focşani, care nu a solicitat informaţii de la instituţiile care deţin bazele de date cu maşinile înmatriculate în Focşani.

Municipalitatea a primit ca sarcină identificarea tuturor deţinătorilor de mijloace de transport care nu au depus declaraţii în vederea impozitării, precum şi stabilirea şi înregistrarea în evidenţe a obligaţiilor datorate.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Ovidiu Olariu
13.07.2021, 12:31:51

Avem si noi falliti nostri ! Numai 6.000 de smecheri nu si-au platit impozitul pe masinā in Focsani, un oras care, in 2011, avea circa 97.000 de locuitori ? Buni baieti, grozavā administratie municipalā ! Sa mai spunā cineva cā românii nu este baieti destepti, sā mai trancāneascā cineva aiurea cā românii nu este si ei niste persoane bine intentionate si competente ? !

+7 (7 voturi)
defu gabi
13.07.2021, 15:13:03

Provincialii din primarii nu-s asa de intreprinzatori ca cei de la sectorul 6... Astia, "capitalisti", s-au facut luntre si punte sa-mi ia impozit de doua ori pe aceeasi masina la doua adrese diferite...

-6 (8 voturi)
Flogea Aurelu
13.07.2021, 12:33:03

Pe aia care circula cu numere straine expirate, fara asigurare si ITP, pe aia cand ii prindem?

-5 (7 voturi)
Ion Ion
13.07.2021, 14:41:52

Problema este la Politie la imatriculari . Cum au dat numere definitive fara foaia cu viza de impozitare de la primarie ?

+5 (7 voturi)
defu gabi
13.07.2021, 15:23:28

Problema e... in primarii la transferurile de rol fiscal, fie in caz de cumparare, de vanzare sau schimbare de domiciliu... Am trecut personal prin cativa ani de nervi cu angajati de primarie care nu si-au facut treaba si m-au lasat cu aceeasi masina la doua adrese diferite... Presupun ca sunt si altii in situatii similare sau, pur si simplu, au masinile cu rol fiscal in alte localitati din judet decat cea din buletin... Nu e interzis sa detii mai multe proprietati in acelasi oras sau in orase diferite...

-5 (7 voturi)
Modifică Setările