Focşani

articolul anterior articolul urmator

Peste 800 de elevi lipsiţi de echipamente electronice pentru şcoala online au primit laptopuri noi

1
10 Apr 2021 10:46:25
Autor: Borcea Stefan
Laptopurile au fost distribuite în şcoli
Laptopurile au fost distribuite în şcoli

Liceele beneficiare pot completa lista grupurilor dezavantajate menţionate mai sus, în funcţie de situaţia socio-economică a elevilor înscrişi în unităţile de învăţământ respective.

În data de 9 aprilie 2021, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea a distribuit 874 de laptopuri către 19 unităţi de învăţământ liceal din judeţul Vrancea, după cum urmează:

Laptopurile au fost achiziţionate de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, prin aplicarea prevederilor Ordinului ministrului educaţiei şi cercetării nr. 3166/21.01.2021 privind criteriile de repartizare a laptopurilor achiziţionate de Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanţare Externă prin Proiectul privind învăţământul secundar - ROSE.

Cele 874 de laptopuri vor fi date în folosinţă gratuită elevilor care nu dispun de echipamente electronice proprii (desktop, laptop, tabletă), pentru a le permite participarea la activităţi de învăţare care au componentă digitală sau la activităţi de învăţare online.

Lista şcolilor care au primit laptopuri

"Laptopurile vor fi distribuite cu prioritate elevilor din categorii şi grupuri dezavantajate (elevi provenind din familii cu venituri mici, elevi romi sau alţi elevi discriminaţi pe baza identităţii/etniei, elevi cu cerinţe educaţionale speciale/cu dizabilităţi, elevi care trăiesc în zone rurale, izolate, greu accesibile sau alte zone în care nu există şcoli în proximitate). Liceele beneficiare pot completa lista grupurilor dezavantajate menţionate mai sus, în funcţie de situaţia socio-economică a elevilor înscrişi în unităţile de învăţământ respective.
Fiecare unitate de învăţământ va stabili în mod transparent criteriile şi priorităţile de repartizare a laptopurilor, ţinând cont de categoriile dezavantajate şi de situaţia concretă a elevilor din unitatea de învăţământ, inclusiv de situaţia participării/neparticipării la cursurile online din perioada martie-iunie şi septembrie-decembrie 2020.
Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea consideră că noua achiziţie de echipamente electronice destinate elevilor pentru susţinerea activităţilor didactice online, alături de alte acţiuni similare iniţiate de către Guvernul României, va contribui la creşterea calităţii actului educaţional în contextul trecerii activităţilor şcolare preponderent în mediul online, cauzată de contextul pandemic", potrivit ISJ Vrancea.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Cody F. Rocco
11.04.2021, 10:03:11

am asa o senzatie ca, foarte curand, or sa fie pline amaneturile de laptoape...

Modifică Setările