Focşani

articolul anterior articolul urmator

Petiţie online pentru demiterea primarului din Focşani. Decebal Bacinschi, făcut răspunzător pentru investiţiile de proastă calitate din oraş

0
8 Dec 2014 15:23:59
Autor: Borcea Stefan
Decebal bacinschi este primar al Focşaniului de 14 ani
Decebal bacinschi este primar al Focşaniului de 14 ani

În petiţia înregistrată pe site-ul petitii online.com, cei câţiva focşăneni care au semnat petiţia se declară nemulţumiţi de edilul Decebal Bacinschi.

Primarul municipiului Focşani, Decebal Bacinschi, se confruntă în premieră, după 14 ani de mandat, cu o situaţie oarecum neplăcută. Un focşănean a declanşat o petiţie online de demitere din funcţie a edilului, care cel mai probabil nu va avea sorţi de izbândă, având în vedere că puţini oameni au semnat pentru  petiţie.

Iniţiatorul petiţiei, care nu a dorit să-şi devoaleze identitatea, se nemulţumit de lucrările proaste care se fac în Focşani, făcându-l răspunzător de acest lucru pe primarul Bacinschi.

"Datorită lucrărilor de proastă calitate efectuate de firmele abonate la bani publici, străzile din mun. Focşani au devenit în ultima perioadă aproape impracticabile. Piaţa Unirii, o lucrare de milioane de euro, se degradează de la an la an, iar clădirile din Grădina Publică tronează neocupate în peisajul dezolant. Pentru finalizarea lucrărilor din cartierul Mândreşti, Primăria Focşani şi-a fixat ca termen luna noiembrie, luna noiembrie e pe sfârşite iar lucrările sunt departe de a fi terminate. Decebal Bacinschi s-a discreditat profund în fata locuitorilor mun. Focşani şi nu credem că mai are autoritatea morală pentru a se afla în fruntea acestui oraş, iar alegerile din 2016 reprezintă un termen prea îndepărtat pentru că acesta să fie înlocuit. Pentru a fi organizat un referendum privitor la demiterea primarului, este necesar ca acesta să fie solicitat de cel puţin 25% din populaţia cu drept de vot a unei localităţi. Această petiţie se adresează doar persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani şi care au domiciliul stabil în mun. Focşani”, se arată în petiţia online.

Prin urmare, având în vedere că în Focşani sunt peste 70.000 de locuitori, este necesar pentru declanşarea referendumului cel puţin 18.000 de locuitori să fie de acord cu demiterea lui Bacinschi.

Mai puteţi citi:

Primarul Focşaniului, Decebal Bacinschi, tras pe linie moartă. Toate atribuţiile, delegate către viceprimari după turul 1 al alegerilor prezidenţiale

Edilul municipiului Focşani, Decebal Bacinschi, se află de 14 ani la conducerea primăriei şi este pentru prima dată când recurge la un astfel de gest.

VIDEO Decebal Bacinschi, ajuns primar "onorific" la Focşani,  admite că ar putea demisiona din funcţie dacă Victor Ponta nu obţine 50% în municipiu

Edilul municipiului Focşani a organizat o conferinţă de presă pentru a explica motivele delegării atribuţiilor sale către ceilalţi doi viceprimari.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările