Focşani

articolul anterior articolul urmator

Piaţeta de la Teatru a intrat în reparaţii. Municipalitatea anunţă că va amenaja o alee a personalităţilor

0
7 Jul 2020 14:53:44
Autor: Borcea Stefan
Piaţeta va fi închisă câteva luni
Piaţeta va fi închisă câteva luni

Primăria municipiului Focşani intenţionează să reabiliteze şi parcul Teatru, proiect pentru care s-a solicitat acord de mediu.

Municipalitatea din Focşani a demarat marţi, 7 iulie, lucrările la obiectivul de investiţii „Reabilitare şi modernizare Piaţetă Teatru”. 

Este un proiect în valoare de 2.285.500 lei, la care se adaugă T.V.A, iar potrivit autorităţilor modernizarea care va urma pune în valoare Teatrul ”Maior Gh. Pastia”, monument istoric de valoare naţională.

Primăria Focşani a anunţat principalele lucrări care se vor executa în Piaţeta Teatru, cu o suprafaţă de 3.539 mp.

"Intrarea în Teatru va fi marcată prin două şiruri de corpuri de iluminat încastrate în pardoseală, care va cuprinde si simbolurilor dramaturgiei: cele două măşti - una care râde şi cealaltă care plânge;  Vor fi montate 4 panouri de afişaj cu programul spectacolelor; Primăria va asigura acces gratuit wi-fi in zona; Capacitatea spaţiului destinat spectacolelor este de aprox. 500 locuri; Aleea personalităţilor va cuprinde 5 socluri cu busturile unor personalităţi istorice şi culturale; Statuia poetului Mihai Eminescu va fi reamplasată pe un soclu nou;  Proiectul mai cuprinde şi alei, bănci, corpuri de iluminat, o cişmea de apă stradală şi amplasarea unor ronduri de verdeaţă într-o amenajare de scuar urban", potrivit Primăriei Focşani.

Tot astăzi, Primăria Municipiului Focşani a anunţat publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul de reabilitare şi extindere a Parcului Teatru.

Vă mai recomandăm:

FOTO Trei piaţete din Focşani, propuse pentru modernizare. Suma record aprobată de Consiliul Local pentru reabilitare

Investiţii fără constructor. Licitaţii au fost repetate de patru ori, fără succes

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii