Focşani

articolul anterior articolul urmator

Poliţiştii vrânceni s-au alăturat campaniei ”Viaţa fără droguri”, care se desfăşoară în licee

0
24 Nov 2017 08:09:50
Autor: Borcea Stefan
Campania se desfăşoară în licee
Campania se desfăşoară în licee

În perioada 16 octombrie a.c.-16 februarie 2018, poliţiştii vrânceni se alătură unei campanii de informare şi conştientizare destinată liceenilor, în scopul prevenirii  consumului de droguri şi a altor substanţe psihotrope.


Campania ”Viaţa  fără droguri” a fost iniţiată de  publicaţia locală ACTIV PRESS, la care sunt parteneri specialiştii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea, Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Vrancea, Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea, dar şi Cătălina Maria Dascălu - Psiholog.

Proiectul se va derula în toate liceele din Municipiul Focşani şi conţine sesiuni de informare a adolescenţilor cu privire la efectele negative ale consumului de droguri, simptome şi posibilităţi de intervenţie în cazul consumului de droguri, descrierea comportamentelor deviante dar şi abordarea soluţiilor în situaţii riscante.

În zilele de 14-15 noiembrie a.c., campania a debutat cu o primă activitate la Colegiul Tehnic ”Edmond Nicolau” şi la Colegiul Tehnic ”Ion Mincu” din municipiul Focşani, discuţiile libere cu elevii având ca scop conştientizarea pericolelor cauzate de consumul acestor substanţe precum şi dezvoltarea unor abilităţi de petrecere a timpului liber, dezvoltarea sănătoasă şi cultivarea spiritului competitiv /creativ pozitiv.

La data de 20 noiembrie a.c., poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate  din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, s-au aflat în mijlocul elevilor din cadrul  Liceulului Pedagogic "Spiru Haret" şi ai Liceului cu Program Sportiv, fiind dezbătute efectele negative pe care le au drogurile, riscurile  consumului, comportamentele violente asociate precum şi efectele nocive pe care le prezintă.

Recomandările poliţiştilor pentru prevenirea consumului şi traficului de droguri:

– fii foarte atent la alegerea cercului de prieteni. Nu ezita să-ţi schimbi anturajul când constaţi că acesta are preocupări infracţionale;
– nu ceda tentaţiei de a încerca drogurile – şi prima încercare comportă un risc, dependenţa instalându-se chiar de la prima doză, în cazul drogurilor de mare risc;
– fii puternic, responsabil şi refuză unele propuneri ale amicilor tăi dacă îţi pare că au caracter imoral sau ilicit;
– dacă mergi la petreceri cu mai mulţi prieteni, hotărâţi de la începutul serii ca unul dintre voi să rămână lucid şi să se preocupe ca toţi să ajungeţi în siguranţă acasă;
– caută alternative sănătoase de petrecere a timpului tău liber care să îţi şi ofere satisfacţii (muzica, sportul, o nouă relaţie, drumeţiile sau acţiunile de voluntariat).
– este posibil să ai unele probleme în familie, la şcoală sau în relaţie; drogurile şi alcoolul nu reprezintă niciodată o soluţie, ci doar o problemă în pl

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările