Focşani

articolul anterior articolul urmator

Primăria Focşani a angajat o firmă de avocatură celebră să-l învingă în instanţă pe fostul director al Ateneului Popular. Ce au decis judecătorii

0
15 May 2019 15:49:14
Autor: Borcea Stefan
Primarul Misăilă şi Valentin Gheorghiţă se războiesc în instanţă
Primarul Misăilă şi Valentin Gheorghiţă se războiesc în instanţă

Valentin Gheorghiţă solicită anularea unui act administrativ cu privire la concursul organizat în toamna anului trecut pentru postul de director al Ateneului Focşani.

Primarul Misăilă îşi doreşte enorm de mult ca protejata sa de la Ateneul Popular, directorul interimar Marlena Şerbănuţ, să rămână la conducerea instituţiei de cultură cât mai mult.

Pentru acest lucru, Primăria a angajat o cunoscută casă de avocatură din Bucureşti, "S.P.R.L. Mocanu şi Asociaţii", pentru a reprezenta instituţia în procesul cu fostul director al Ateneului Popular, Valentin Gheorghiţă. 

Primăria Focşani a plătit deja 5.140 de lei pentru angajarea avocaţilor, în condiţiile în care instituţia are o armată de jurişti, dar magistraţii de la Secţia a II Civilă şi de Contencios Administrativ Fiscal a Tribunalului Vrancea, unde se judecă procesul, au constatat miercuri că "S.P.R.L. Mocanu şi Asociaţii nu are calitatea de reprezentant legal al UAT Focşani", potrivit deciziei Tribunalului Vrancea.

Prin urmare, procesul va continua la faza de fond pe data de 19 iunie.

De menţionat că  Valentin Gheorghiţă solicită anularea unui act administrativ sau suspendarea executării acestuia după ce la concursul organizat pentru funcţia de manager al Ateneului Popular  a obţinut nota 7,33 la proiectul de management iar la interviu a luat nota 6,33, obţinând un rezultat de 6,83, insuficient pentru a primi un nou mandat.

“Nu cred, nu consider că în cei 5 ani de activitate ai ultimului mandat  a fost o activitate de sub nota 9. Se ştie ceea ce am făcut aici, ce activităţi şi proiecte interesante, în special cu orchestra Unirea, cu corul Pastorala, pe care l-am preluat în 2015, cu Festivalul de Muzică clasică înfiinţat în 2015, primul festival de muzică clasică al judeţului nostru. Toate acestea au ridicat ştacheta din punct de vedere cultural astfel că a fost surprinzător pentru mine că am fost subevaluat. Eu consider că am fost subevaluat în mod intenţionat pentru a se declanşa acest concurs de proiecte la Ateneul Pastia”, ne-a declarat la momentul respectiv Valentin Gheorghiţă.

La rândul său, primarul Cristi Misăilă l-a acuzat pe directorul Ateneului că s-a autoplagiat.

“Actualul Director al Ateneului a picat examenul pentru că nu a fost la înălţimea pretenţiilor ridicate de un astfel de concurs. Mai mult decat atât, deşi dumnealui consideră că este “o notă subiectiv dată”, îl contrazic chiar documentele pe care le-a prezentat comisiei de concurs. Astfel, proiectul său de managenent pentru 2019-2021 este un copy-paste nereuşit după raportul de management 2014-2018. Concret, din cele 40 de pagini ale proiectului de management, paginile 2, 3, 4, 7, 8, 9, 10, 12, 13, 26, 27, 28, 30, 31, 32, 33 şi 34 sunt copiate la virgulă din raportul precedent. În aceste condiţii, orice alte comentarii sunt de prisos”, a spus primarul Misăilă într-un comunicat de presă.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările