Primăria Focşani angajează avocaţi să-şi apere cauzele, deşi are o armată de jurişti. Câţi bani a cheltuit pe onorarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia locală din Focşani a angajat o casă de avocatură cunoscută să-i reprezinte interesele în justiţie, în procesele pe care le are pe rolul instanţelor.

Achiziţionarea de servicii avocăţeşti din bani publici reprezintă ultima fiţă în administraţiile locale. Se întâmplă şi la Primăria municipiului Focşani, instituţie care are cel puţin zece jurişti angajaţi, din care şapte îşi desfăşoară activitatea la Departamentul Juridic.

Jumătate dintre jurişti au zilnic activităţi de instanţă, pentru a-şi apăra instituţia în diversele cauze aflate pe rol.

Sunt însă şi cauze considerate "cu miză" de către edili, cum ar fi procesul intentat municipalităţii de fostul director al Ateneului Popular, Valentin Gheorghiţă, care contestă tratamentul de care a avut parte la evaluarea sa de anul trecut.

Pentru a câştiga procesul, Primăria a angajat o cunoscută casă de avocatură din Bucureşti, "S.P.R.L. Mocanu şi Asociaţii", pentru a reprezenta instituţia în instanţă. Aşa se face că din luna aprilie şi până acum, aproape lună de lună, firma de avocatură figurează pe statul de plată al municipalităţii cu sume consistente, respectiv 9.234 de lei, 8.072 lei, 5.140 de lei etc, valoarea înregistrată pentru acest proces, doar până la ora actuală, fiind de aproape 27.000 de lei. 

Chiar şi cu avocaţii de la cunoscuta casă din Bucureşti, Primăria a pierdut în primă instanţă procesul cu Valentin Gheorghiţă iar disputa va continua cu apelul care se judecă la Curtea de Apel Galaţi.

Valentin Gheorghiţă, fostul director al Ateneului,  solicită anularea unui act administrativ după ce la concursul organizat pentru funcţia de manager al Ateneului Popular  a obţinut nota 7,33 la proiectul de management iar la interviu a luat nota 6,36 un rezultat de 6,83, insuficient pentru a primi un nou mandat.

“Nu cred, nu consider că în cei 5 ani de activitate ai ultimului mandat  a fost o activitate de sub nota 9. Se ştie ceea ce am făcut aici, ce activităţi şi proiecte interesante, în special cu orchestra Unirea, cu corul Pastorala, pe care l-am preluat în 2015, cu Festivalul de Muzică clasică înfiinţat în 2015, primul festival de muzică clasică al judeţului nostru. Toate acestea au ridicat ştacheta din punct de vedere cultural astfel că a fost surprinzător pentru mine că am fost subevaluat. Eu consider că am fost subevaluat în mod intenţionat pentru a se declanşa acest concurs de proiecte la Ateneul Pastia”, ne-a declarat la momentul respectiv Valentin Gheorghiţă.

La rândul său, primarul Cristi Misăilă l-a acuzat pe directorul Ateneului că s-a autoplagiat.

“Actualul Director al Ateneului a picat examenul pentru că nu a fost la înălţimea pretenţiilor ridicate de un astfel de concurs. Mai mult decat atât, deşi dumnealui consideră că este “o notă subiectiv dată”, îl contrazic chiar documentele pe care le-a prezentat comisiei de concurs. Astfel, proiectul său de managenent pentru 2019-2021 este un copy-paste nereuşit după raportul de management 2014-2018. Concret, din cele 40 de pagini ale proiectului de management, paginile 2, 3, 4, 7, 8, 9, 10, 12, 13, 26, 27, 28, 30, 31, 32, 33 şi 34 sunt copiate la virgulă din raportul precedent. În aceste condiţii, orice alte comentarii sunt de prisos”, a spus primarul Misăilă.

La conducerea Ateneului Popular Mr. Gh. Pastia se află în prezent cea care i-a fost consilieră personală primarului Cristi Misăilă, Marilena Şerbănuţ. Edilul îşi doreşte ca protejata sa să rămână la conducerea instituţiei de cultură cât mai mult.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite