Focşani

articolul anterior articolul urmator

Primăria Focşani a deschis ghişee exterioare la taxe şi impozite pentru cetăţenii fără certificat verde

1
26 Oct 2021 12:26:10
Autor: Borcea Stefan
Serviciul de taxe şi impozite are ghişeu exterior FOTO Primăria Focşani
Serviciul de taxe şi impozite are ghişeu exterior FOTO Primăria Focşani

Prin Hotărârea de Guvern nr. 1013/22.10. 2021 au fost stabilite măsuri suplimentare în scopul gestionării riscului de sănătate publică cauzat de numărul mare de infectări cu virusul SARS-CoV-2.

Pentru a se conforma noilor măsuri prevăzut de HG 1013, Primăria Municipiului Focşani este obligată să restricţioneze accesul în interiorul instituţiei pentru cetăţenii care nu deţin certificatul verde.

Astfel, începând cu data de 26 octombrie 2021, Primăria Municipiului Focşani pune la dispoziţia persoanelor care nu deţin acest certificat două ghişee exterioare..

„Aici sunt disponibile servicii de registratură generală, depunere şi ridicare documente, dar şi operaţiuni de plată taxe şi impozite, precum şi înmatriculare/radiere autoturisme.   Totodată, o urnă mobilă este plasată în exterior pentru petiţii şi alte solicitări, urmând ca la fiecare două-trei ore aceasta să fie dezinfectată şi golită.  Având în vedere ultimele măsuri decise la nivel naţional pentru combaterea noului coronavirus, facem un apel public către toţi cetăţenii din Municipiul Focşani să încerce pe cât posibil să evite deplasarea la sediul instituţiei în perioada următoare. De asemenea, recomandăm, o dată în plus, utilizarea serviciilor on line puse la dispoziţie de Primăria Municipiului Focşani, atât pe site-ul oficial www.focsani.info , cât şi pe platforma electronică www.ghiseul.ro”, potrivit Primăriei Focşani.

Conform prevederilor Hotărârii de Guvern, „instituţiile publice şi operatorii economici vor întreprinde măsurile necesare pentru asigurarea accesului cetăţenilor la serviciile publice oferite, în situaţii urgente (de exemplu: eliberare certificat de deces, certificat de naştere şi altele asemenea) şi persoanelor care nu fac dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2, prin organizarea activităţii în mediul online, în spaţii deschise, la ghişee dispuse direct în exteriorul clădirilor sau în orice alte condiţii care să asigure respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
26.10.2021, 23:19:15

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările