Focşani

articolul anterior articolul urmator

Primăria Focşani interzice o tradiţie de 20 de ani a absolvenţilor Colegiului „Unirea“. „Oare pe 24 ianuarie mai putem participa la Ziua Unirii?“

0
23 May 2017 10:46:42
Autor: Borcea Stefan
Elevii nu vor mai mărşălui pe stradă
Elevii nu vor mai mărşălui pe stradă

Edilii nu au autorizat marşul absolvenţilor prestigioasei unităţi de învăţământ, pentru considerentul că s-ar pune în pericol siguranţa participanţilor la trafic.

În aceste zile, în unităţile de învăţământ au loc festivităţile de absolvire a liceenilor.

La Focşani, una dintre manifestările de tradiţie ale Colegiului Naţional Unirea şi nu numai era organizarea marşului absolvenţilor, pe un traseu bine stabilit, care se încheia de regulă în Piaţa Unirii.

Anul acesta, pentru prima dată după 20 de ani, noua conducere a Primăriei Focşani a găsit de cuviinţă să interzică acest marş. Autorităţile invocă faptul că este pusă în pericol siguranţa participanţilor la trafic.

“De fiecare dată am cerut autorizaţie pentru acest marş şi nu a fost nicio problemă. Acum au interpretat până la virgulă paragraful de lege. Reprezentantul elevilor în consiliul de administraţie mi-a pus o întrebare la care nu am ştiut să-i dau răspuns. Elevul se întreba dacă pe 24 ianuarie elevii de la Colegiul Naţional Unirea mai pot merge în marş în Piaţa Unirii, la manifestările de Ziua Unirii Principatelor”, ne-a spus Cornel Noană, directorul Colegiului Naţional Unirea.

Să înţelegem că marşul de Florii, la care au participat sute de feţe bisericeşti şi mii de credincioşi ,nu a fost de natură să pună probleme participanţilor la trafic.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările